Eilen Tessa alkoi agilityssä menemään taas puomia! Aloitimme oman vuoromme puomin treenaamisella, taas ensin alastuloa ja pikkuhiljaa pidempää matkaa. Alastulo ja keskivaihe meni alusta asti ihan hyvin, kuitenkin Tessasta huomasi, että Tessaa selvästi jännitti kulkea puomille. Muutamien toistojen jälkeen nostin Tessan ylosmenon puoleen väliin ja voi sitä Tessan tärinää.. Itse houkuttelin Tessaa namien avulla ylospäin kun kouluttajamme tuki Tessaa sivuilta. Näin teimme pari toistoa ja kun Tessa alkoi luottaa, ettei puomilla tapahdu mitään pelottavaa otimme puomin kokonaisuudessaan ja parin toiston jälkeen jo osana rataa. Eikä Tessa edes yrittänyt kiertää puomia! Onneksi saatiin nyt taas yksi kontakti uudestaan tutuksi ennen treenitaukoa.

Eilisen radan oli tarkoitus olla helppo ja siltä se tuntuikin rataan tutustuessa. Numerokylttejä ei ollut, mutta rata oli onneksi helppo muistaakin. Mutta kun Tessan kanssa sitten yritimme rataa tehdä, oli taas ohjaukseni koko ajan myöhässä ja liikkumiseni töksähtelevää.. Haasteeksi itselleni nyt tulikin pitää olla itsekin liikkeessä koko ajan, eikä pysähdellä joka esteellä. Ja pitää selkä suorana ja käsi vakaana.. Niin ja luottaa Tessaan, että Tessa kyllä menee sinne minne käsketään, ei tarvitsisi saattaa aina niin lähelle esteitä.. 

Eilen iltalenkillä, taas juuri ennen kuin pääsimme rappuun, jossain lähellä kuului ilotulitteen ääni. Ja Tessa tietenkin säikähti, osittain siksi että itsekin säikähdin. Yritin sitten toivuttuani söäikähdyksestä antaa Tessalle namia, mutta eihän ne kelvanneet. Tällä kertaa Tessa ei kuitenkaan säikähdettyään vetänyt hihnassa kauaa, vaan kulki juuri hihnan verran edellä. Sisällä Tessa sitten palautui suht nopeasti ja etsi lattialle heittämiäni nameja. Omasta puolestani ilotulittet saisi kyllä hyvin kieltää, varsinkin kun joka vuosi  niitä ammutaan silloinkin kun ei saisi. Jos ei kerta ihmiset osaa niidenkään kanssa noudattaa sääntöjä, voisi ihan hyvin tehdä niin ettei yksityishenkilöillä ole mahdollisuutta niitä edes ostaa..