Eilen olimme auttamassa Markon vanhempia muutossa nyt oli vuorossa uuden asunnon siivoaminen. Samalla molemmat koirat pääsivät tutustumaan uusiin lenkkeilymaastoihin Mäntsälässä. Sisällä uudessa asunnossa molemmat koirat lepäilivät ja nukkuivat suurimman osan ajasta. Retu välillä leikki vinkulelulla ja kanteli pesurättejä. Ja kun olimme Markon kanssa kuistilta lumia luomassa pitiät molemmat huolen asunnon vahtimisesta ja aloittivat haukkumisen kun joku kulki asunnon ohi..

Nyt Retun tultua on Tessan kanssa menty selvästi takapakkia muun muassa toisten koirien ohittamisessa ja sisällä hiljaa olemisen kanssa. Nykyään aina kun lähden harjoittelupäivän jälkeen vain Retun kanssa ulos, jää Tessa vinkumaan ja haukkumaan. Retu puolestaan vastaavassa tilanteessa vain katselee perään ja alkaa etsiä nameja...

Eilen koirat näkivät myös pitkästä aikaa kummipojan ja Tessaa selvästi kiinnosti 10 kuinen poika. Pari kertaa Tessa olikin ihan vauvassa kiinni ja varovasti haisteli. Retu puolestaan vierasti niin vauvaa kuin vauvan vanhempia, vaan aina kun Retu jätettiin huomiotta oli Retu jaloissa pyörimässä.. Retu selvästi arasteli vauvan hihkaisuja ja vauva puolestaan säikähti koirien haukkumista ja toisilleen ärisemistä..

Eilen myös naapurin tytöt olisivat halunneet Retua silittää, vaan Retu tyytyi haukkumaan tytöille hihnan matkan päästä. Pari kertaa Retu uskalsi vähän lähemmäs tyttöjä hakemaan nameja maasta. Toinen tytöistä vähän ihmetteli mikä koiraa nyt vaivaa kun ennen on ihan hyvin antanut silittää, kun luuli että mukani oli Tessa.

Nyt Tessa on alkanut haukkumaan myös autossa ollessa, varsinkin silloin kun ajamme kotipihan parkkiksella. Sen takia nyt itse istun koirien kanssa takapenkillä ja yritän kouluttaa molemmat olemaan hiljaa autossa. Ettei tarvitse kuskia säikytellä.