Eilen agilityssä ei sitten niin mikään meinannut toimia.. Teimme lyhyttä seitsemän esteen rataa, jossa jo toista estettä jouduimme Tessan kanssa useaan kertaan ottamaan uudestaan. Este piti kiertää takaa ja Tessa hienosti aina menikin esteen oikealle puolelle, mutta omat ohjaukseni ja liikkumiseni olivat aivan liian hitaita ja pari kertaa Tessa jäikin esteen toiselle puolelle ihmettelemään mitä seuravaksi. Ja ne kerrta kun sain Tessan menemään esteen yli, olivat Tessan kaarrokset liian pitkiä.

Seuraavaksi pitikin juosta putkeen, josta piti kääntyä jyrkästi seuraavalle hypylle. Sitä jouduimmekin ottamaan useaan kertaan, emmekä saaneet sitä silti sujumaan. Taas omat ohjaukseni olivat myöhässä ja vaan ei Tessa silti hypännyt vaikka ohjaukset olivat välillä ajoissakin. Lopulta laskimme hypyn 25cm ja sain Tessan sen hyppäämään kun jätimme putkeen menon pois. Mutta taas kun Tessa tuli putkesta kiersi Tessa taas esteen. Kouluttaja sanoi, että joka kerta Tessa meni esteen ohi samalla vilkuillen estettä sivusilmällä..

Rata loppuikin sitten keppeihin ja tällä kertaa rakoja oli enemmmän, eikä Tessa niistä häiriintynyt.. Omasta mielestäni Tessa meni ihan hyvin kepit, joskin hitaasti. Mutta sain kuulla ettei Tessa selvästi ole löytänyt sitä rytmiä millä kepit kuuluisi suorittaa.. Mites sitä sitten lähtisi treenaamaan?

 

En sitten tiedä, johtuiko Tessan hitaus ja poissaolevuus radalla siitä, että Marko ja Retu olivat ensimmäistä kertaa mukana vai mistä. Retu olikin sitten ihmeissään kun pääsi mukaan hallille. Aluksi Retulla oli veto joka paikkaan ja kun teimme rataa valmiiksi, pääsi Retu Markon kanssa kiertämään kenttää ja tutustumaan esteisiin. Kamala veto Retulla olikin keinulle, täytyykin varmaan Retulle ja Tessalle tehdä kotiin jokin pieni kiikku jolla koirat voisi totuttaa keinun liikkeeseen. 

Kun Tessan kanssa olitiin käyty radalla, olikin Retun vuoro päästä treenaamaan tuttuja käskyjä häiriössä. Hienosti Retu totteli ja otti katsekontaktia vaikka seuraavan ryhmönkin koiria alkoi jo tulla paikalle. Muiden haukkumiselle Retun täytyi vastata, mutta muuten oli suht hiljaa alun ulinoiden jälkeen.