Eilen Retu pääsi pitkästä aikaa leikkimään vieraiden koirien kanssa kun suuntasimme Helsinkiin pentutapaamiseen. Paikalla oli Retun lisäksi neljä muuta koiraa ikähaitarilla 14vko- n. 1v. Aluksi Retu pysytteli visusti joko minun tai Markon jaloissa, ja menimmekin Markon kanssa sitten kauemmas toisitamme, jolloin Retu alkoi juosta meidän välillämme. Välillä paikallaolleista vanhin vähän päälle 1-vuotias Hani yritti saada Retua leikkimään ja lopulta Retukin innostui. 

Hanin kanssa Retu rohkaistui sen verta että alkoi leikkiä myös muiden itseään isompienkin pentujen kanssa. Retu olisi halunnut leikkiä enemmän takaa-ajo leikkejä, mutta koska Retu juoksi niin lujaa muut tuntuivat kyllästyvän kun eivät saaneet Retua kiinni. Suurimman osan ajasta Retu hyppelikin itsekseen hangilla ja kaiveli kuoppia.

Kun suurin osa pennuista oli lähtenyt, tuli Marko vielä Tessan kanssa ja Tessakin pääsi juoksemaan vapaana. Kyllä huomasi heti, että Retu innostui paljon enemmän leikkimään kun Tessa oli paikalla. Ennen lähtöä kokeilin vielä Tessan kanssa puomille menoa, kun vieressä sellainen oli. Ilman mitään ongelmia Tessa juoksikin puomin, joka tosin oli paljon pienempi kuin normaalit. Retukin yritti samaan aikaan puomille, mutta Tessa tiputti Retun jo puomin alusta alas. Kokeilin sitten Retunkin kanssa puomia ja innoissaan Retu siellä juoksi. Kerran Retu putosi puomin korkeimmalta kohdalta kun rupesi häsläämään siellä, joten otimme sen jälkeen puomia hihnan kanssa. Eipä tullut pojalle mitän traumoja. Kokeilimme molempien kanssa myös A:ta ja Tessa juoksi senkin innoissaan. Sen jälkeen kokeilin vielä Retunkin kanssa, ja Retuhan innostui A:sta niin että palasi sille vielä välillä itsenäisesti ja jäi keikkumaan korkeimmalle kohdalle.. Kylä tuosta Retusta vielä agilitykoira tulee.

Viime viikolla tuli Retun ensimmäinen näyttelynumerokin viikonlopun pentunäyttelyyn. Retu onkin ainut koikkeri uros, tavallaan harmi, mutta ehkä sittenkin ihan hyvä, niin ei tarvitse ensimmäisessä näyttelyssä keskittyä muuhun kuin omaan liikkumiseen.