Retun hampaat ovat nyt alkaneet irrota ihan urakalla. Yhden hampaan otin itse vahingossa irti kun se heilutellessa jäi käteen, eipä se ollutkaan kuin pienestä palasta enää kiinni. Muuten hampaat ovat irronneet ihan itsestään ja kiltisti Retu on jättänyt hampaat maahan kerättäväksi. Kaksi kulmahammasta olen saanut talteen ja niiden lisäksi viisi muuta hammasta. (Tessalta sain aikanaan talteen vain yhden poskihampaan..). Nyt varsinkin yläleuka on hampaaton, kun suurin osa poskihampaista on pois ja tilalla on vasta pienet alut uusilla hampailla.

Eilen kävimme koirien kanssa ennakkoäänestämässä. Odotin Tessan ja Retun kanssa ihan änestysjono vieressä kun Marko kävi ensin äänestämässä. Molempien kanssa otimme vain ihan peruskäskyjä, istu ja maahan. Hyvin molemmat keskittyivät, vaikka ihmisiä liikkui koko ajan alle metrin päässä. Retukaan ei välittänyt jos joku jäi pidemmäksi aikaa katsomaan. Marko halusi kuitenkn siirtyä koirien kanssa sivummalle, kun itsekin kävin äänestämäss ja jonosta huomasinkin miten koirat käyttivät heti tilaisuuden hyväkseen ja aloittivat leikkimisen ja riekkumisen. 

Selvästi Tessallakin on nyt ylimääräistä energiaa, kun ei ole päässyt vapaana juoksemaan ja eilen Tessa yrittikin koko ajan saada ulkona Retua leikkimään. Retu tuntui menevän moisesta vähän hämilleen, kun ei ole Tessan kanssa vähään aikaan päässyt yhdessä ulos..

Alkuviikosta kävin myös ostamassa vihdoin naksuttimen ja aloitin molempien koirien ehdollistamisen siihen. Retu oli alusta asti innoissaan naksuttimen kanssa, mutta Tessa tuntui jostain syystä arastelevan ääntä. Tessa oli muutenkin epäluuloisen oloinen, luuli varmaan että taas on hiivan hoito/ kynsien leikkuu.. Eilen teinkin molempien kanssa jo ensimäistä harjoitusta, purkin kanteen koskeminen kuonolla. Molempien kanssa ollaan aikaisemmin sitä treenattu niin että purkin kansi on ollut kädessä ilman naksutinta. Nyt sitten molempien kanssa päästiin jo siihen, että kuono hipaisee kantta -> naks-> nami.