Noin viikko sitten luin Leevin karkureissusta jäniksen perään ja ajattelin mielessäni, miten hyvä on ettei Tessalla ole riistaviettiä juurikaan. Aina Tessa on hihnassa vetänyt oravien ja lintujen perään, mutta vapaana ollessaan ei ole niistä välittänyt. Kunnes tänään..

Päätin kävellä molempien koirien kanssa lähipellolle ja antaa koirien juosta ja leikkiä jonkin aikaa. Pitkään  menikin hyvin, mutta juuri kun olimme kävelemässä takaisinpäin alkoi Tessa haistella maata normaalia enemmän. En tajunnut vielä siinä vaiheessa reagoida, kävelin lähemmäs koiria, kun Tessa jo ampaisi ojaan. Kutsuin nopeasti koiria ja Retu kipitti nätisti viereen. Mutta Tessa ei kuullut enää mitään. Kun Retu oli luonani huomasin kun Tessa sai sorsan häädettyä lentoon ja Tessa juoksi sen perässä pellon poikki ja ryteikköön mihin ei enää näkyvyyttä ollut. Huusin Tessaa luokse ja samalla laitoin Retun takaisin hihnaan ja lähdimme kävelemään ryteikköä kohti. Tessa kurkki pariin kertaan ryteiköstä kun en enää kutsunut sitä luokseni, mutta ei millään suostunut tulemaan pois. Sorsan näin kyllä kävelevän pois Tessan luota, mutta silti Tessa yritti pitkään etsiä sitä.

Lopulta ei auttanut muu kuin kävellä Retun kanssa Tessan perään ja parin karjaisun jälkeen tyttö tuli kuraisena ja hymyillen viereen. Kaiken huipuksi, olin huomannut ennen pellolle pääsyä että unohdin laittaa molemmille koirille pannat, missä puhelinnumeroni roikkuu.. Kelloa olin katsonut juuri ennen kuin Tessa lähti sorsaahtiin ja yllätyksekseni Tessan karku reissu kesti vain seitsemän minuuttia.

Alla kuvia ennen sorsahtia

Tessan luoksetulo

Retun luoksetulo

Tutkijat ojan pohjalla

Vesipeto