Tessan ja Retun kanssa on nyt päivittäin treenattu naksuttimen käyttöä. Kyllä vaatii paljon tälläiselta hitaalta, monta kertaa olen naksauttanut liian myöhään ja jokusen kerran ilman syytäkin. Molemmat koirat ovat kuitenkin tempuissa edenneet, yllättäen Retu nopeammin kuin Tessa. Kannen työntämisessä Retun kanssa ollaan edetty jo käskysanan harjoitteluun, vielä Retu aika paljon ennakoi ja ihmettelee miksi ei namia tulekaan. Tessan kanssa junnaamme edelleen kannen työntämisen kanssa. Retu saattaa kuljettaa kantta pitkiäkin aikoja keittiön lattialla, kun taas Tessa tökkää nopeaan kantta ja vilkaisee josko tulisi nami. Ja kun namia ei tule taas nopea tökkäisy ja namin odotus. Tessa ei selvästi halua turhaa työtä tehdä..

Retun kanssa aloitimme myös tassun antamisen/noston treenaamisen ja tänään Retu jo piti toista tassuaan pitempää ilmassaja kerran vilkuttikin. Itse en ole varma pitäisikö tästä edetä tassun antamiseen käteen vai vilkutukseen. Tänään kun Retu ensimmäisen kerran sitten huitaisi tassullaan, aloin miettimään että ehkä helpompi siirtyä siihen että pikkuhiljaa Retun pitää nostaa tassuaan ylemmäs eikä vielä ottaa mukaan tassun laittamista käteen.

Tänään kävin palauttamassa Tessalle ostetut valjaat ja vielä harkitsen Aatu-valjaiden ostoa. Tessan vanhat valjaat on nyt Retulla käytössä, joten Tessa joutuu nyt väliaiksesti käyttämään pantaa lenkeillä. Pannan kanssa Tessa onkin kulkenut reippaammin, taisi sittenkin valjat olla liian pienet..

Pääsiäispyhät olen onnistunut nyt täyttämään koiramenoilla. Perjantaina Retu pääsee tutustumaan uusiin pentuihin, lauantaina suuntaamme koikkereiden pääsiäslenkille (sinne saatan ottaa molemmat mukaan) ja maanantaina Retun kanssa suuntaamme Espooseen koikkerikouluun.