Tänään Retu pääsi lähipellolle telmimään 8 viikkoisen whippetin ja 3,5 kuukautta vanhan mittelspitz-tytön kanssa. Käveltiin Hiekkaharjun asemalta porukalla pelloille ja Retu oli alusta asti innoissaan pikkukavereista. Retu oli porukan vanhin ja isoin, mutta nätisti tutustui pikkuisiin.

Pellolla vapaaksi päästyään Retu aloitti ota kiinni jos saat- leikin ja pikkuiset juoksivat Retun perässä. Välillä pienemmät telmivät keskenään ja Retu jatkoi juoksuaan ja haistelujaan yksin. Välillä Retu kävi nätisti haistelemassa ja innostamassa muita juoksemaan. Mittelin kanssa Retu jopa painikin vähän, ja osasi painiakin niin ettei pienempää sattunut. Myös vieraita ihmisiä Retu kävi haistelemassa, eikä haukkunut kertaakaan. Lopussa whipetin pentu olikin jo ihan väsähtynyt ja taisi nukahtaakin välillä, kun nuo vanhemmat rellestivät heinikossa. Yhteensä puolitoista tuntia olimme Retun kanssa ulkona, kun olimme kävellen liikkeellä.

Illalla oli taas koulutustuokioiden vuoro ja Retun kanssa treenasimme vain tassun nostoa. Retupa päätti ottaa kunnon harppauksen eteenpäin ja tarjosi jo pupu asentoa sekä molempien etutassujen heiluttamista. Tessan kanssa puolestaan treenattiin peruuttamista ja kannen työntämistä. Nyt kannen työntöön alettiin yhdistää käskyä ja peruuttaessa Tessa liikuttaa jo joka tassuaan kerran kunnes jää odottamaan namia.. Taas tyttö yrittää päästä mahdollisimman vähällä tekemisellä.

Tänään sain ensimmäisen kerran Tessan sterilisoinnin jälkeen punnittua Tessan ja kolmessa viikossa on lähtenyt 500g. Tessa kyllä näyttääkin hoikemmalta, mutta olisin luullut käsituntuman perusteella että painoa olisi lähtenyt lähemmas kilo. Jatkamma siis samalla ruokinta annoksella, tosin nyt on useampana päivänä namit loppunut kesken koulutuksen.. Jotta saataisiin lisää namea koulutkseen pitäisi Tessan liha-annosta pienentää. Nyt Tessan liha-annos on 40-60 g/päivä ja  koulutusnameina toimii kuivanappulat (0,5dl/vrk), mielellään en nappuloiden määrä kuitenkaan lisäisi.. Pakkasessa tosin odottaisi vielä broilerin sydämiä (muistaakseni), pitäisi vaan saada ne kuivattua, että niitä olisi mukavampi käyttää koulutuksessa.