RETU:

Eilen oli Retun toisen näyttelyn vuoro, Lohjalla taas. Tällä kertaa paikalla oli enemmänkin tuttuja ja Retukin sai veljen mukaan kehään, kun Terrakin oli mukana. Alkuviikosta kävimme osatamassa Tessalle ja Retulle kevytmetallihäkin, jossa etu sai nyt rauhoittua odottelu ajan. Jo heti halliin tultuamme Retu aloitti haukunnan kaikille ja vetämisen joka suuntaan. Kasattiin äkkiä häkki ja nopeasti Retu sinne rauhoittui. Välillä Retu pääsi häkistä moikkaamaan Terraa ja Etta-siskoa. Ennen kuin lähdimme pois näyttelystä kävi Retu haistelemassa ja hakemassa makupaloja muilta koikkeri-omistajilta.

Slevästi Retu rohkaistui koko ajan hallilla ja varmasti myös häkki ja oma rauhoittumispaikka auttoi tässä. Kehässä Retu meni liikkui hyvin, videolla tosin huomasin, että välillä liikkuminen oli enemmän pomppimista, mutta Retu on vielä niin nuorikin. Kehässä Retu ei oikein jaksanut seisoa ja koko ajan sain olla korjaamassa Retun asentoa (kehästä pois päästyään Retu sitten seisoikin oma-aloitteisesti nätisti namin toivossa). Pöytä oli nyt paljon pahempi paikka kuin viimeksi ja siinä Retu ei suostunut seisomaan ollenkaan eikä antanut tutkia itseään. Harmi, mutta onneksi se vaatii vain totuttelua, Retun kohdalla ehkä enemmän totuttelua vieraiden koskemisen totutteluun. Kotona Retu seisoo silityslaudan päällä ilman mitään ongelmia, tietysti se voi olla mukavamman tuntuinen kuin näyttelypöytä..

Retun arvostelu löytyy taas täältä. Ensimmäistä kertaa saimme arvostelulomakkeen, jossa oli myös koiran käyttäytymisen arviointi sarake, ja Retu sai rastin kohtaan :"rodunomainen lähestyttäessä". 

TESSA:

Tessa on toipunut sterilisaatiosta ihan hyvin, ja ilmeisesti ei enää kipujakaan ole kun hyppii sohville esteistä huolimatta.. Tosin iltaisin sitten Tessa on äkäisempi, joten ei hyppiminen ole selvästikään hyväksi vielä.. Haava on parantunut hyvin ja on siisti. Sen sijaan hiiva on pahentunut taas emättimen seudulla, mutta ei Tessa ole vielä ainakaan yrittänyt nuolla sitä.. Tällä hetkellä Tessalla on hoitona hiivaan MalAcetic Wet Wipes iltaisin. Malaseb pesuja en haluaisi aloittaa ennen kuin leikkaushaava on täysin parantunut.. Canofitea saimme viimeiseltä Aistin käynti kerralta varuiksi mukaan yhden ylimääräisen ja varmaan siirrymme sitä käyttämään, jos hiiva ei lähde paranemaan. Lisäksi Tessa n nyt n. viikon ajan saanut ruuan mukana Molkosania, jos se auttaisi. Etutassut eivät punoita enää, mutta varmuuden vuoksi olen vielä niitä pyyhkinyt myös MalAceticilla..

Eilisaamuna Tessa myös oksensi ruokansa lähes viiden minuutin sisällä syömisestään. Ajattelin, että Tessa oli hotkinut ruokansa liian nopeasti kun Retu jäi oven taakse vahtiin. Tänä aamuna sama toistui, tosin nyt Tessa ei ehtinyt paljoa edes liikkua ennen huonoa oloa.. En sitten tiedä oliko annokset liian isoja (vähän pienempiä kuin ennen leikkausta) vai onko Tessa vaan alkanut hotkimaan ruokansa liian nopeasti. Eilenkin Tessa sai päivän mittaan koulutusnameja (lihapullia ja kuivattua naudanlihaa) eikä niistä tullut mitään.. Vai vaihdoinko ruuan liian nopeasti naudanlihaan kun Tessa on viikon syönyt lähinnä kalkkunaa ja raejuustoa.. Tänään myöhemmin vielä uusi yritys syömisen kanssa vähän pienemmällä annoksella veteen sekoitettuna, toivottavasti se pysyy sitten sisällä..