Eilen Tessan kanssa agilityssä oli pitkä rata. 20 esteen sarja, jossa oli valsseja, välistävetoja ja pitkä suora. Haasteellisin radalla olikin meille suora jossa oli peräkkäin kaksi putkea, joista ensimmäinen meni puomin ali suorana ja seuraava odotti edessä mutkalla.. Kertaakaan en onnitunut ohjaamaan Tessaa suoraan seuraavaan putkeen, vaan Tessa juoksi ensimmäisen putken jälkeen minua kohti ja jouduin saattaamaan Tessan seuraavalle putkelle. Selvästi taas täytyy treenata irtoamisia..

Tessalla oli nyt vauhtia selvästi enemmän kuin vähään aikaan ja muutkin sen huomasivat. Ja sehän olikin haaste minulle, kun jouduin oikeasti juoksemaan :)

Tänään olimme puolestaan Retun kanssa kooikerhondje ry:n pentupäivässä. Alussa Retu jonkin verran rähinöi, mutta suht nopeasti rauhoittui ja alkoi haistella muita pentuja. Nyt kun näki muita lähes samanikäisiä pentuja, ei Retu enää näyttänytkään niin isolta.

Aloitimme agilityesteisiin tutustumisella ja ensimmäisenä vuorossa oli putki. Putki oli musta ja ehkä sen takia Retu sitä aluksi arasteli. Ensimmäisellä yrityksellä lopetimme kun Retu uskalsi mennä puolen koiran verran putkeen. Pidimme sitten vähän pidemmän tauon ja sen jälkeen Retu juoksikin putken läpi ilman mitään ongelmia useampaan kertaan. Seuraavaksi harjoittelimme kontakti-estettä ja poytää vasten nojaavan puomin pätkän Retu kiipesi heti ilman ongelmia ja alastulolla jäi hyvin kontaktille seisomaan. Kentällä oli myös A este ja sitä Retu lähtikin itse kiipeämään, kun seisoimme sen vieressä. Nostin Retun kuitenkin pois esteeltä, sillä tuo häslä ei välttämättä oli vielä kunnolla osannut tulla alas. Ainakaan korkeat paikat eivät pojan päätä huimaa..

Seuraavana vuorossa oli kontaktin oton treenausta ja ilmeisesti Retun kanssa meni sen verta hyvin että emme kummemmin vinkkejä saaneet. Eipä Retu kyllä muista koirista ja ihmisistä ottanut häiriötä vaan tapitti kiltisti minua namin toivossa. Kontakti treenin jälkeen pääsimme kokeilemaan rallytokoa. Ensin harjoittelimme erilaisia käännöksiä ja lopuksi kävimme vielä Retun kanssa kokeilemassa pientä radan pätkää. Hienosti Retu kulki hihna löysällä. Marko ooti videota meidän radasta ja siitä huomasin että Retu alussa hyppi vähän mutta nopesti rauhoittui ja seurasi mitä pitää tehdä. Rally toko voisikin olla Tessallekin mieluinen laji ja itseasiassa Heiluhännillä olisi tulossa rallytoko koulutuskin, mutta se on päällekkäin meidän agilityn kanssa..

Lopuksi oli vielä näyttelytotutusta ja Retu tuntui hermostuvanheti kun vaihdettiin kevyempään hihnaan. Ehkä sitten tiedostamattani aloin itsekin jännittää Retun käytöstä.. Retun kanssa keskityttiin totuttamaan Retu lähestyvään ihmiseen ja aluksi Retu pakittikin jonkin verran kun näki "tuomarin" tulevan kohti. Pikkuhiljaa, toistojen myötä, Retu kuitenkin rauhoittui ja alkoi hamuta kädestä oma aloitteisesti nameja. Jos vaan joku viikonloppu olisi aikaa käydä koirien kanssa mätsärissä..

Kuva tältä päivältä Lahdesta, Retu 6,5kk