Eilen Tessa pääsi kuukauden tauon jälkeen agiliitelemään ja voi kuinka innoissaan Tessa oli kun tunnisti minne pääsee. Nyt treenit jatkuvat kesän ulkona, samassa paikassa kuin viime kesänä ja selvästi Tessa muisti paikan. Heti kun Tessa pääsi hihnasta irti, oli tyttö innoissaan mukana ja malttamattoman jäi esteen taakse odottamaan käskyä. Hienosti Tessa seurasikin ohjauksiani ja itsekin koin hieman useammin onnistumisia ohjaamisen kanssa.

Eilen tarkoituksena oli treenata niisto-persjättöä. Rataa käydessä läpi, en millään uskonut, että meillä se toimisi ja ajattelin että välistävedot toimisivat paremmin. Yllätyksekseni ehdin kuitenkn puomin kontaktin jälkeen juosta esteen toiselle puolelle ottamaan Tessaa vastaan ja kun itse vain ohjasin tarpeeksi ajoissa sain Tessan myös hyppimään esteet oikein päin. Radalla oli hyppyjä ja kontakteista vain puomi, putki (joka meni A:n ali) ja kepit. Kepit jätimme kokonaan radalta pois kun niihin tarvitsemme Tessan kanssa vielä lisä treeniä ja ne olivatkin onneksi viimeisinä.

Pitkästä aikaa treeneistä jäi sen verta positiivinen olo, että aloin jo harkitsemaan epiksiin osallistumista. Vaan katsotaan miten seuraavat treenit ensiviikolla sujuvat.

Tänään aamulla koirat seisoskelivat nätisti vierekkäin ja huomasin että Retu näyttää jo Tessaa korkeammalta. Mitattiin sitten molemmat koirat ja Retu on saanut nyt Tessan kiinni korkeudessa, molemmat ovat 37cm.