Retun kasvu on nyt selvasti hidastunut, mutta korkeudessa Retu on jo ohittanut Tessan. Ja pikkuhiljaa vauhdissakin Retu on alkanut ottaa Tessaa kiinni. Eilen katselin kuvia joulukuulta ja huomasin kuinka paljon Retu on kasvanut viiden kuukauden aikana.

Retu jouluaattona (ikää lähesä 8vko):

Viikko-kaksi viikkoa sitten ostin Retulle ensimmäisen puolikurkkari-pannan ja nyt jo sen pois otto tekee tiukkaa. Onneksi panta on juuri sopiva Tessalle ja enemmän Retu käyttääkin valjaita.

Harrastusrintamalla on tällä hetkellä hiljaista, kun unohdin ilmoittautua Heiluhäntien arkitottelevaisuuteen. Syksyllä sitten uusi yritys. Kotona ollaan treenattu lähinnä kaapin oven sulkemista ja nyt Retu on jo joten kuten oppinut  "ovi kii" käskyn. Terra-veljen innostamana ollaan treenattu myös etutassuilla seisontaa. Nyt ollaan yli viikko treenattu ja Retu nousee takajaloillaan jo puhelin luettelon päälle, ensiviikolla lisätään sitten vähän korkeutta.

Vieraat ihmiset Retu edelleen haukkuu, mutta selvästi rohkeammin käy syömässä  jo vieraiden kädestä. Harmikseni aika harvoin vieraita ihmisiä tulee lenkillä vastaan ja yllättävän vähän ollaan päästy treenaamaan muiden koirien ohituksia. Ehkä me vain liikumme niin eriaikaan kuin muut, vaikka nyt molemmat teemmekin päivätyötä..

Eilen yritettiin taas treenata seisomista ja kuvista sen näkee, että treeniä vielä tarvitaan oikean asennon löytämiseen:

Retu oli eilen kotimittauksessa 38 cm ja painoi 9,4kg. Viime viikolla Retu painoi 9,7kg, vaan ei tuo näytä yhtään hoikistuneen.. 

Tessalla hiiva on taas päässyt pahenemaan ja nyt hoitona on Malaseb pesut kolme kertaa viikosssa. Lisäksi Tessa ei saa ennen hiivan paranemista vehnää tai maitotuotteita, saa nähä auttaako noiden välttäminen. Liha-aterian sekaan Tessa on saanut tähän asti, sinkkitabletin,  kala-öljyä ja Molkosania, ensiviikosta alkaen myös maitohappo-bakteereita. Niin ja kauluri otetaan taas ensiviikolla käyttöön työpäivän ajaksi..

Jokin aika sitten ostin koirille Nero goldin kala-riisi nappulapussin koulutuksiin. Parin päivän päästä Tessalla alkoi pitkästä aikaa korvien töhniminen, joten  nyt Retu joutuu syömään pussin loppuun.