Tiistaina pääsimme jälleen tokoilemaan koikkeriporukalla Mervin johdolla. Tällä kertaa sain houkuteltua Markon mukaan ja Marko pääsikin sitten Tessan kanssa harjoituksiin mukaan.

Meidät jaettiin pentuihin ja varttuneempiin. Pennuissa oli neljä Keiran ja Peterin pikkupentua, sekä Retu ja Loki (7kk). Ensimmäinen harjoitus oli Retulle todella tarpeen. Eli vanhempi koira jätettiin istumaan kauemmas nurmelle ja vieras ihminen lähestyi pentua. Retuhan aloitti taas tutun haukkumisen, mutta nopeasti uskaltautui lähemmäs kun huomasi että vieraassa kädessä oli ihan uusia nameja (froliceja).

Lähestymisharjoituksen jälkeen oli vuorossa varttuneempien treenit ja samalla yritin itse treenata Retun kanssa kontaktia ja tuttuja käskyjä häiriössä. Marko sai sitten Tessan kanssa kokeilla miten Tessa Markoa tottelee ja hienosti Tessa seurasikin, vaikka en ollut muistanut kertoa tokokäskyjämme... Retun kanssa treenaamisesta ei meinannut puolestaan tulla mitään, kun poika vahti lähes koko ajan missä Marko ja Tessa ovat.

Tokoilujen jälkeen annoin Tessan olla vapaana nurmella, mutta Retu joutui koko ajan olemaan lähellä ettei juoksisi mereen uimaan. Veto sinne oli hihnassa lähes koko ajan kova. Täytyy selvästi lisätä Retun kanssa veden lähellä treenaamista, jos tottelevaisuus sitten uidessakin vähän paranisi ja tuon vesipedon voisi joskus päästää ilman hihnaa uimaan.

Tessa kävi myös tutustumassa yhteen Keiran pentuseen enemmänkin ja varovasti haisteli pikkuista. Lopussa meinasi jo vähän leikkiinkin kutsua, mutta päätimme siirtyä vähän syrjemmälle, ettei Tessa liikaa pientä ahdistelisi. Ennen lähtöä Tessa sitten taas antoi Mikolle lähtöpassit, vaikka toinen ei edes kovin innokkaasti yrittänyt tulla haistelemaan..

Eilen soitin myös Tessan pissanäytteen viljelystä ja tulehdusta ei ole.. Eläinlääkäri epäili, että Tessa olisi saanut jostain jotain suolaista ja sen takia juonut normaalia enemmän.. Huomenna suuntaamme uudestaan eläinlääkäriin kun Tessa saa kennelyskä rokotteen.