Kiireinen viikko takana, mutta onneksi koirien kanssa on sentään jotain ehtinyt tehdä. Torstaina Tessa pääsi siskolleni hoitoon illaksi, kun suuntasimme Retun kanssa Tuomarinkylään mätsäriin. Torstaina oli kaunis sää ja sen huomasi myös ilmoittautumisjonossa. Hieman Retu arasteli, kun joka puolella oli vieraita koiria ja ihmisiä ja kun pääsimme ilmoittautumispöydän luokse, Retu hyppäsi pöydän alle piiloon. 

Kävimme katsomassa missä kehä on ja sen jälkeen siirryimme sivummalle laittamaan nameja taskuun. Paikalla oli myös Miko-koikkeri, jota Retu alan arastelun jälkeen kävi haistelemassa vähän. Odottelimme Mikon ja Suvin kanssa omaa vuoroamme kehään eikä koikkeri pojat olleet oikein kiinnostuneita toisistaan.

Retun kanssa otin vain pariin kertaan seisomista ennen kehään menoa, jotta Retu jaksaisi kehässä seistä. Eipä siitä paljoa apua ollut, vaan koko ajan sain olla korjaamassa asentoa, istuminen olisi ollut paljon mukavampaa. Pöydällä Retu käyttäytyi taas vähän paremmin kuin aiemmin, yritin itsekin olla vähän kauempana, ettei Retu nojaisi minuun koko aikaa. Tuomarin tullessa lähemmäs Retu taisi vähän pakittaa ja kerran taisi yrittää syliinkin. Takapäätä ei olisi saanut Retun mielestä tutkia ja pylly meni aina alas. Saimme sinisen nauhan ja sinisten kehässä ei enää sijoituttu.

Tänään oli Retun vuoro olla hoidossa, kun olimme Tessan kanssa Vappu Alatalon Motivaatiokoulutus. Tessan kanssa päästiin kokeilemaan leluilla palkkaamista ja tultiin siihen tulokseen, että Tessa ei pelkästä lelusta palkkaannu vaan nami on parempi palkka. Paras "lelu" oli sukka, jonka sisälle oli nakki murskattuna. Nyt pääsee vanhat sukat sitten hötykäyttöön kun teen niistä treeneihin palkkalelut. Myös Tessan herkkyys tuli meidän vuoromme aikana esille, kun Tessa tarkkaili leikkiessäkin ympäristöä ja kun lelu osui vahingossa kylkeen ei Tessa enää sillä suostunut leikkimään.

"Kotiläksyksi" saimme leikkimisen harjoittelemista. Tänäänkin leikki loppui Tessan aloitteesta ja tässä tarvitsenkin nyt itseltäni malttia lopettaa leikkiminen kun Tessa on vielä innoissaan että Tessa taas seuraavalla kerralla jaksaa leikkiä. Samoin Tessalla ja Retulla loppui nyt sohvalle hyppiminen ilman lupaa ja varsinkin Tessalle kaikki ruoka tulee minulta.

Teoriassa oli puhetta muun muassa koirien erikokoisista moottoreista ja Tessasta sanottiin että Tessan moottori on kuin Fiat 600:lla. Ja siihen pitää vain olla tyytyväinen ja elää sen mukaan. Toisaalta itselleni vähän hitaammin toimiva koira toimiikiin paremmin, kun saisi Tessan vain luottamaan enemmän itseensä ja tekemään itsenäisiä valintoja ja sillä saamaan Tessan paremmin irtoamaan esteille.. Pitkä päivä oli, mutta paljon uuttakin opin ja oivalsin, myös Retua ajatellen.