Eilen palattiin viikon mökkeilyreissulta kotiin. Koirat nauttivat kun saivat lähes koko viikon kulkea vapaina Pohjois-Karjalan mökillä. Tessa pääsi mökillä ensimmäisenä autosta ulos ja nautti kun pääsi tuttuun paikkaan.

Ja heti koirat aloittivat yhdessä leikkimisen:

Lämpöiset säät sattui taas meidän lomalla, koirien kannalta olisi kyllä ollut mukavampi vähän viileämpikin sää. Ensimmäisenä kahtena mökki päivänä Tessa oksensi ruokansa. Auringosta nauttimisen ja vähäisen juomisen takia luultavasti, koska kun muistin lisätä vettä ruuan sekaan ja antaa välillä ruokaa murusen veden kanssa ei Tessa enää oksennellut.

Reilu viikko ennen mökille lähtöä laitoimme molemmille koirille Bayvantic-liuokset niskaan, silti molemmista löytyi yhdet punkit kiinnittyneinä. Ja Retusta ehdin taas napata kävelevän punkin pois. Myös mäkäräiset olivat koirien kiusana ja ensimmäisenä iltana ehdimme säikähtää mikä Tessan mahaan on tullut kun iho oli aivan täynnä punaisia pisteitä. Tessalla kun ei leikkausken jälkeen ole vieläkään karvat kasvaneet kunnolla mahaan niin jäljet näkyivät selvästi. Myös Retulta oli taipeet ja vatsanalus syöty, mutta Retun paksu karva peitti jäljet paremmin.

Jo viime kesänä oli takoitus tehdä mökille agilityä varten esteitä, mutta vasta nyt saimme iskettyä vanhat suksisauvat kepeiksi maahan. Treenasin kolmella sauvalla molempien koirien kanssa keppejä naksuttimella. Retu tuntui ymmärtävän nopeasti idean, mutta Tessalla taisi kuumuus olla liikaa ja yrityksistä huolimatta en yhtenäkään päivänä saanut Tessalle vauhtia keppien suorittamiseen. Myös kontaktia tuli molempien kanssa treenattua kiven kanssa. 

Pohjois-Karjalan mökillä Retu pääsi myös uimaan kylmään puroon/ojaan ja siinä Retu joka päivä ui innoissaan. Ja sinne Retu myös joka päivä onnistui karkaamaan, jonka seurauksena Retu joutui hihnaan hetkeksi. Aluksi Retu piti kovaa meteliä kun joutui hihnaan eikä päässyt uimaan.

Koska Retulla oli veteen niin kova kaipuu täytimme koirille pikkualtaan missä pääsisivät viilentämään itseään. Tessa suostui kastelemaan vain etutassunsa altaassa, mutta Retu ymmärsi nopeasti mennä altaaseen ja roiskia vettä viilennykseksi.

Ennen mökille lähtöä luin Koiramme-lehdestä koirafrisbeesta ja päätimme ostaa mökille frisbeen ja totuttaa koiria siihen. Tessa kyllä tutki kiinnostuneena frisbeetä, mutta ei suostunut siihen koskemaan. Joten naksuttimen kanssa lähdimme opettelemaan frisbeeseen tarttumista. Kädessä olevaa frisbeetä Tessa jo koskee suullaan, mutta ei vielä suostu ottamaan siitä kunnolla kiinni.

Retu puolestaan innostui uudesta lelusta ja vinkuen juoksi aina sen perään. Kun harjoittelimme Markon kanssa heittoja, juoksi Retu meidän väliä ja yritti saada aina maassa olevan frisbeen itselleen. Ja usein myös sen onnistui saamaan.

Iltaisin meillä olikin väsyneet koirat seurana ja eilen koirat nukkuivat lähes koko päivän.

Perjantaina lähdimme ajamaan Pohjois-Karjalasta Kangasniemen mökille ja siellä koirat pääsivät uimaan järvessä. Tessakin ui ihan syvällä, mutta ei suistunut uimaan ilman että heitettiin keppiä veteen. Retu puolestaan joutui Kangasniemellä pitämään pelastuliivejä päällä ja oli fleksin jatkona. Eipä sitä olisi voinut vapaaksi päästää kun väkisin Retu piti vedestä nostaa poiskin. Ei auttanut namit eikä lelut Retun huomion saamiseen.

Nyt koittaa taas paluu arkeen, toivottavasti koirat saivat sen verta energioitaan purettua että jaksavat ensi viikon pitkät päivät kotona keskenään.