Nyt uudeksi projektiksi ollaan Tessan kanssa otettu leikkimisen opettelu. Joka päivä olen yrittänyt saada Tessaa innostumaan leikkimään kanssani, aikasta huonolla menestyksellä. Eilen kokeilin ensin Tessan lempipupulla, jos Tessa olisi innostunut leikkimään. Ei suostunut Tessa edes haistamaan pupuaan.

Tauon jälkeen otin käteeni Tessan vanhan köysipallon. Ei kiinnostanut sekään.. Taas pidin tauon, jonka aikana touhusin Retun kanssa ja Tessa jäi yksin olohuoneeseen. Etsin sitten vanhan lasten sukan, jonka sisälle laitoin osan Tessan eilisestä ruuasta. Vähän innokkaammin Tessa sitä haisteli, mutta ei suostunut ottamaan kunnolla kiinni. Heitin sen sitten pariin kertaa kauemmas ja lähdimme Tessan kanssa sitä yhdessä ihmettelemään. Ei kiinnostanut.

Yrittäessäni saada Tessaa leikkimään tuli myös huomattua, kuinka Tessa kotonakin koko ajan tarkkailee muuta ympäristöä ja aina Retun äänen kuullessaan Tessa lopetti sen vähäisenkin haistelun.

Tänään sitten annoin Retun olla olohuoneessa ja kokeilin, jos Tessa innostuisi keitttiössä enemmän leikkimään. Ei auttanut paikan vaihtokaan vaan sukka meni taas takaisin pakkaseen odottamaan huomista. Se tuli kuitenkin huomattua, että Tessaa on vielä ihan turha saada leikkimään minun kanssani sillä eniten Tessaa kiinnosti sukka silloin kun en pitänyt siitä kiinni..

Oman haasteensa Tessan leikittämiselle on Retu. Retu kun ei millään malta olla hiljaa ja odottaa omaa vuoroaan ja Tessa puolestaan häiriintyy heti kun Retu pitää ääntä. Ja työpäivän jälkeen en viitsisi enää kumpaakaan ihan yksikseen kotiin jättää..