Viikonloppuna suuntasin koirien kanssa mökille, ja nyt sitten Retu teki sen mitä olemme pelänneet. Tessa sai olla mökillä koko ajan vapaana ja välillä annoin Retunkin olla että saivat paremmin leikittyä.

Lauantaina sitten Retu pääsi livistämään rantaan ilman hihnaa tai pelastusliivejä.  Aluksi Retu pyöri laiturin lähellä ja ui ihan nätisti, mutta keksi sitten että voi uida pidemmällekin ja lähti nopeaa tahtia uimaan kauemmas. Mökillä menee aika lähellä laituria virtaus, mutta onneksi Retu päätti uida rannanmyötäisesti. Koitin saada Retu rannalle takaisin menemällä piiloon, ja kyllähän Retu hetken aikaa tuntui ihmettelvän minne katosin, mutta ei aikomustakaan tulla rantaan. Onneksi rannassa oli myös vanhempieni kaveri, joka sitten hyppäsi uimaan ja haki Retun naapurin laiturin kautta pois.

Tuon jälkeen Retu ei vapaana enää mökillä saanut olla enää yhtään, eikä tänäkesänä saakaan enää olla. Tarkoituksena oli, että olisimme viikonlopun aikana treenanneet tottelevaisuutta ja kontaktia rannalla veden lähellä, mutta koska oli niin lämmin en itse jaksanut sellaiseen keskittyä..

Maanantaina suuntasimme sitten koko porukalla Kellokoskelle agilitytreeneihin. Muut kaksi paikalla ollutta taisivat olla kisaryhmästä, mutta samaa rataa me Tessan kanssa pätkissä treenasimme. Alunperin tarkoitukseni oli, että pidetään Tessan kanssa vain hauskaa ja yritetään saada vauhtia kentälle. Tessa olikin ihan innoissaan kun pääsi hypyille ja vauhdista ei ollutkaan puutetta. Mutta kun itse olin valmistautunut hitaampaan menoon myöhästyin taas ohjauksissani. Ja nopeasti sain myös Tessan vauhdin ja innon sammutettua kun jäin joitain vaikeampia kohtia treenaamaan pitempään. Pitäisi vaan muistaa, että Tessa ei montaa toistoa jaksa...

Retunkin kanssa sain lopuksi kokeilla takaakiertoja ja putkeen menoa. Putki olikin tälläkertaa tosi kiva ja Retu juoksi suoran putken läpi ilman mitään ongelmia. Itselläni oli puolestaan ongelmia Retun hallinnassa ja muutamaan kertaan Retu livisti rähjäämään kentällä laidalla olleille koirille ja vieraille ihmisille.. Nyt meillä onkin aikaa treenata tottelevaisuutta ja kunhan seuraavat alkeisryhmät meillä alkavat yritetään Retun kanssa päästä mukaan.