Keskiviikkona suuntasimme koko porukan kanssa Espooseen koikkereiden tokoon. Marko sai taas tokoilla Tessan kanssa ja näyttää Tessan temppuilua, kun itse yritin totuttaa Retua häiriössä treenaamiseen. Retu ei niinkään vieressä olevasta koirasta välittänyt, mutta koko ajan Retulla tuntui olevan hätä joko Tessan luo tai mereen.

Aloitimme taas luoksetulo harjoituksella ja selvästi paremmin Retu antoi vieraan tulla koskemaan, tai onhan Retu Suvin jo parikin kertaa nähnyt. Hampaiden katsomista Retu taas pakitti, joten pitää muistaa pyytää muitakin katsomaan pojan hampaita, että tottuisi siihen.

Luoksetulon jälkeen saimme "tehtäviksi" erilaisia käsitemppuja. Ensimmäinen olikin meille jo tuttu ja Tessalle se aikoinaan oli tosi helppo opettaa. Eli namikäden koskeminen tassulla. Retun kanssa ollaan kotonakin yritetty sitä treenata, mutta poika ei tunnut ymmärtävän ideaa. Ja keskiviikkonakin Retu yritti vaikka kuinka kauan tökkiä kuonollaan kättä, mutta kun käsi ei auennut, yritti Retu saada namia istumalla.. Eikä auttanut vaikka yritin laittaa kättä valmiiksi tassun luo.

Seuraava temppu olikin Retulle helpompi, eli kämmeneen koskeminen kuonolla. Retu ymmärsi idean nopeasti ja sainkin Retun nousemaan takajaloilleenkin kun yritti koskea pään päällä olevaan kämmeneen. Nyt treenataan vielä koskeminen varmaksi ja katsotaan saanko Retun seuraamaan liikkuvaa kättä.

Meillähän ei taaskaan ollut kameraa mukana, mutta onneksi Taina sai taas hyviä kuvia, kiitos! Alla kuva kahdesta yhtä pahasta vesipedosta Retusta ja Lokista

Tänään kotiin tullessa oli taas pissat olohuoneen puolella. Ehdin päästää Retun pois keittiöstä, joten ihan varma en ole kumpi on ollut asialla, mutta vahva veikkaus on Tessa. Aamulla Marko laittoi Tessalle täyden vesikiponkin, mutta se oli aivan tyhjänä jo kahden aikoihin iltapäivästä kun tulin kotiin.. Ehkä se on vain helle, joka on pistänyt Tessan juomaan taas normaalia enemmän.. Nytkin Tessa ja Retu nukkuvat molemmat ruokapöydän alla.

Ainiin, nyt sain vihdoin ilmoitettua Retunkin ihan viikoittaiseen koulutukseen. Syksyllä aloitamme Heiluhännissä arkitottelevaisuuden. Tessan kanssa puolestaan pitäisi syksyllä jatkua agility, jos vaikka syksyn aikana saataisiin ne kepit kuntoon ja jos pikkuhiljaa uskaltaisi taas sitä keinuakin kokeilla.