Tänään jatkui Tessan agility kesän tauon jälkeen. Suuntasin kentälle molempien koirien kanssa ja suunnitelmana oli tokoilla ja temppuilla Retun kanssa muiden vuorojen aikana. Vaan saimmekin tänään oikein tehotreeniä kun paikalla ei  muita ryhmäläisiä ollutkaan.

Rata taisi olla 23 esteen mittainen, mutta tällä kertaa maltoin tehdä Tessan kanssa vain lyhyitä pätkiä, jonka jälkeen leikimme hetken. Kuvassa radan ensimmäiset kahdeksan estettä. Ensin otimme neljän hypyn ja putken sarjaa. Kokeilin ensin niin että olisin jäänyt esteiden keskelle ja tehnyt valssin kolmos ja nelos esteen välillä. Ei toiminut, Tessan olisi jatkanut matkaa kakkosesteeltä suoraan eteenpäin ja kaarrokset menivät liian pitkiksi. Kokeilin esteitä sitten niin, että siirryin kakkosesteen taakse ja estin Tessan juoksun suoraan, jolloin Tessa tekikin tiukan käännöksen ja pääsimme kolmoshypylle asti, mutta neljännelle en enää kerennyt ohjaamaan.. Muutaman kerran jälkeen sain ohjaukseni kuitenkin ajoittain toimimaan ja pisimmällään pääsimme alussa kahdeksan esteen verran etenemään suht puhtaasti. (Puomin kontakti olisi kyllä voinut mennä paremminkin..)

Toisena pätkänä otimme radan keskivaiheilla olleen hyppyringin, jossa Tessa pääsi nauttimaan hypyistä ja vauhdista. Näiden esteiden jälkeen olisi ollut keinu, mutta kun Tessa ei vielä sitä osaa niin lopetimme tähän. Intoa ja vauhtia Tessalta löytyi taas tänään aluksi, mutta selvästi kovin pitkää treeniä Tessa ei jaksa. Nytkin Tessa aloitti haistelun ja merkkailun (!) kun yritin  vielä lopuksi käydä alun radan pätkää läpi.

Muistettavaa ensikerralle:

* Aluksi lelupalkka voi toimia, mutta Tessa kaipaa myös namipalkkaa..

* Älä tee montaa toistoa samaa

* harjoittele tässä välissä haltuunottoja ja tiukkoja käännöksiä

Koska paikalla ei  muita ollut sain kokeilla Retunkin kanssa taas esteitä. Retuhan oli niin energiaa ja intoa täynnä, että kun hihna irtosi katosi Retun korvat hetkeksi. Retu juoksi omaa ralliaan ja muutamaan kertaan taisi mutkalla olevaan putkeenkin sujahtaa. Otin sitten Retun kanssa samaa radan pätkää kuin Tessankin kanssa. Kaksi suorassa linjassa olevaa estettä Retu juoksi hyvin läpi, mutta sen jälkeen poika kävi taas ihan yli kierroksilla. En sitten heti ymmärtänyt rauhoitella Retua vaan yritin yli-innokkaan koikkeripojan kanssa harjoitella takaakiertoa, eihän siitä mitään tullut. Ymmärsin sitten lopulta ottaa Retun kanssa vähän istumasta ja maassa oloa ja sitten Retu jaksoikin hetken aikaa keskittyä paremmin. Retun kanssa päästiinkin kerran alusta vitos putkelle asti, tosin nameilla täytyi joka esteen jälkeen hidastaa Retun menoa.

Retun kanssa treenatessa käytin vain nameja palkkana, sillä arvelin että leluista Retu vain kiihtyisi liikaa. Kyllä tuosta Retustakin vielä agilitykoira tehdään, vähän kun poika vaan kasvaa ja malttaisi rauhoittuakin.