Tänään Tessa pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan Hakua kun ilmoittautuin Tiltun koirakoulun haku-kurssille. Tänään oli ensimmäinen kolmesta kerrasta. Tessa oli ainut ensikertalainen (viime vuoden kesäpäivillä kokeiltiin, mutta Tessa ei silloin  innostunut). Paikalla oli yhteensä kahdeksan koiraa ja viisi ihmistä itse sain olla heti ensimmäiselle koiralle maalimiehenä ja vielä toiseenkin kertaan.

Koska viime vuoden klesäpäivillä Tessa meni metsässä lukkoon, kun olisi pitänyt itsenäisesti lähteä etsimään maalimiestä aloitimme Tessan kanssa niin että yksitellen maalimiehet houkuttelivat Tessaa mukaansa. Vähän matkaa seurasimme Tessan kanssa yhdessä ja annoin maalimihen mennä "piiloon", kuitenkin ihan näkösälle ja päästin Tessan irti juoksemaan maalimiehen luokse. Loppua kohti Tessa koko ajan innostui, ensimmäisen kohdalla Tessa lopetti kulkemisen kun päästin hihnasta irti.

Tessa selvästi haki tukea minusta, vaikka metsä ei nyt pelottava paikka ollutkaan. Mutta loppua kohti Tessa irtosi paremmin maalimiesten luokse ja lopuksi kun lopetimme kävi Tessa vielä kaikkien mukana olijoiden luona kerjäämässä lisää nameja. Nyt olin onnnistunut myös valitsemaan Tessalle sopivan palkan, kun otin mukaani broilerin sydämiä. Niitä täytyykin ostaa pakkanen täyteen ja käyttää Tessalla säästeliäästi, ettei niihinkin kyllästy..

Vielä on kaksi kertaa tutustumiskurssia jäljellä vaan todennäköisesti jatkamme senkin  jälkeen sillä jo nyt ensimmäisellä kerralla Tessa tuntui nauttivan haku-touhuista.