Eilen alkoi meidän agilityn talvikausi ja oli ensimmäiset hallitreenit. Viimekeväänä kun hallitreenit loppuivat Tessan kontaktit takkusivat, koska  Tessa jännitti sekä puomia, että A:ta. Tessalla kyllä kiipesi mutta eteneminen oli välillä todella hidasta. Maanantain  lentokeinun takia otin Tessan kanssa ensin lyhyttä estesarjaa ja sen jälkeen puomia ja A:ta erikseen. Puomi meni reippaasti ilman mitään ongelmia, A:lla piti vähän enemmän suostutella, mutta kyllä sekin sujui.

Varsinaisella radalla meillä oli taas keinu ja kokeilimmekin keinua Tessan kanssa ennen radalle menoa. Päivi piti keinua ylhäällä kun itse laitoin Tessalle broilerin sydäntä palkaksi keinun päähän. Ensimmäinen yritys keinulle sujui hyvin, hitaasti Tessa kiipesi ylös asti ja söi palkkansa. Seuraavalla kerralla luotin jo liikaa Tessaan ja Tessa pääsi hyppäämään keinun puolivälistä alas. Sen jälkeen sainkin nameilla houkutella Tessan kahteen kertaan ylös asti. Nyt otetaankin Tessan kanssa keinu-treeniä aina kun mahdollista.

Keinun jälkeen Tessa pääsi juoksemaan radalle alku takkusi taas, en tiedä johtuiko keinun aihauttamasta stressistä vai Retusta, joka metelöi kentän laidalla. Sain kuitenkin Tessan innostettua ja lopuksi saimmekin kehuja, kuinka olemme molemmat kehityyneet. Tessalle on saatu vauhtia ja intoa radalle ja oma ohjaukseni on kehittynyt.

Treenien lopuksi sain vielä kokeilla Retun kanssa putkea. Taisi olla nyt ensimmäinen kerta kun Retulla oli musta putki, ja aluksi Retu ei sinne suostunutkaan menemään. Suski lyhensi meille putkea ja laitettiin namialusta odottamaan putekn päähän, muutaman kerran Retu taisi ehtia varastaa namit alustalta.. Reippaasti Retu putken juoksi, mutta kokeiltiin kuitenkin auttaisko Tessan malli ja päästettiin koirat rintarinnan putkeen juoksemaan. Ainakin sillä saatiin Retuun vauhtia, sillä Retu tuli ensimmäisenä ulos putkesta. Saatiinkin vinkiksi, että Tessaa voisi hyvin käyttää apuna Retun koulutuksessa esim. pussinkin kanssa sillä nuo kaksi tulevat hyvin toimeen ahtaassakin tilassa ja Tessa tietää jo mitä pitää tehdä.

Päivi ja Suski taisivat ensimmäistä kertaa nähdä Retun vapaana agilitya treenamassa ja sanoivatkin, että vähän on erilainen luonne kuin Tessalla. Retu kävi muutamaankin kertaan haukkumassa kentän vieressä olijat, mutta nyt kun miettii niin haukkuminen taisi nyt johtua myös osittain siitä, että Retu kävi ylikierroksilla kun pääsi treenaamaan. Kun Tessalla on agilityssä saanut keksimällä keksiä keinoja saada vauhtia, niin Retun kanssa taitaa olla toiste päin. Täytyy oppia keinot millä Retun saa hieman rauhoittumaan, kuitenkaan vauhtia ja intoa hidastamatta. Sen verran pojan täytyy kuitenkin rauhoittua, että malttaa keskittyä minun kanssa tekemiseen.