Eilen pääsimme taas treenaamaan agilitya, kun seuramme koirakoista useampi on osallistumassa tulevana viikonloppuna kisoihin ja he halusivat vielä treenata (ulkokausi meillä on virallisesti jo päättynyt). Radan ainoana kontaktina oli keinu ja koska olimme ainoat, keillä on vielä ohjurit käytössä ohitimme kepitkin. Teimmekin Tessan kanssa rataa vain lyhyissä pätkissä ja jo heti aluksi Tessaa tuntui taas kiinnostavan enemmän hajut kuin agility. Loppua kohti sain Tessaa vähän innostettua ja siihen oli hyvä lopettaakin/pitää taukoa.

Tauon jälkeen teimme samoja sarjoja, mutta minien korkeuksilla. Ajattelin että niin pystyisin Tessan kanssa vauhtia treenaamaan. Tessa oli ihan poissaoleva ja hajujen vietävänä joten otin suoran hyppysarjan. Tessa päätti kuitenkin ensimmäisen hypyn jälkeen tehdä rataa itsenäisesti ja suuntasi keinulle. Ja juoksi keinun kovalla vauhdilla ja hyppäsi taas maahan.. Molemmat taidettiin vähän säikähtää, sillä Tessaa ei meinnut saada tuon keinu episodin jälkeen tulemaan takaisin radalle. Saatiin kuitenkin yksi onnistunut putkeen meno ja siihen lopetimme sitten Tessan kanssa.

Huomenna meillä alkaa taas hallitreenit, samassa paikassa missä Tessa on ennen tätä kokeillut keinua yhtä huonoin kokemuksin.. Nyt pähkäilen miten keinun kanssa pitäisi edetä.. Pitäisikö jo heti huomenna kokeilla keinua hihnan kanssa vai kokeilla ensin miten Tessa muihin kontakteihin suhtautuu.. Toivottavasti ei taas tullut takapakkia kontaktien kanssa, vihdoin kun puomillekin on saatu taas vauhtia...

Ja ettei taas olisi ihan kuvaton pöivity niin vielä kesäpäiviltä kuvia, Tessa tekemässä Markon kanssa rataa: