Tänään alkoi Retulla vihdoin ohjatut treenit, kun aloitimme Heiluhäntien arkitottelevaisuus ryhmässä. Ensimmäinen kerta oli Retun mielestä jännitävä, varmasti johtui osin siitäkin, että jouduimme kävelemään kiireessä paikalle.. Ensiviikolla lähdemme hyvissä ajoin, etten stressaaa Retua jo valmiiksi.

Selvästi Retu otti nyt paineita muista koirista, varsinkin meidän vieressä olleesta saksanpaimekoirasta. (En muista että Retu ennen olisi paljoa isommista koirista välittänyt millään lailla.) Sivulle tulo ei kenties sen takia tahtonut onnistuakaan välillä kun saksanpaimenkoira oli juurikin vasemmalla puolella. Ensikerralla sitte katsomme, että ihan vieressä on vain pieniä koiria..

Aloitimme luoksepäästävyydellä ja Retuhan ei suostunut aluksi edes istumaan sivulla ja kun näki kouluttaja miehen tulevan pakeni selkäni taakse ja aloitti haukkumisen. Kouluttaja yritti antaa mahanpalaa Retulle, mutta nyt oli varmaan sen verta uutta ja jännittävää ympärillä, että Retu ei malttanut edes mahaa ottaa vieraalta. Saimme neuvoksi nyt muutenkin  vieraiden ihmisten kanssa, että jos joku haluaa Retua silittää sanon, että saa jos Retu itse tulee luokse. Vaan niin me olemmekin nyt tehneet ja Retu on vieressä katsonut kun vieraat lapset silittävät Tessaa.

Seuraavaksi oli vuorossa seuraamista ja aluksi Retu jaksoikin parin askeleen verran hyvin pitää kontaktia. Mutta sitten Retu löysi maasta mielenkiintoisempia hajuja ja sain koko ajan houkutella Retua kontaktiin.

Tuli meillä sentään onnistumisiakin kun kiersimme muut ringissä olleet koirat ja vain yhden koiran kohdalla Retulla kontakti katkesi, kun toinen vähän murahti. Ja lopun ohitustreenissä Retu ei kiinnittänyt mitään huomiota meidän parina olleeseen kääpiökoiraan.

Kotiläksyksi saimme nyt sivulle tulon ja seuraamisen treenaamista. Seuraamista Retu tarjosikin jo hyvin kun kävelimme koulutuskentältä Markon vanhempien luokse.

Alla aiheeseen sopien kuva tämän vuoden kooikerhondjien kesäpäiviltä, kun treenasimme Retun kanssa tokon perusasentoa.

Lisää kuvia löytyy täältä, läheskään kaikista koirista ei saatu onnistuneita kuvia, mutta ainakin agility- ja rallytokokentillä saimme joitain onnistuneitakin kuvia muistakin koirista.