Tänään oli Retun arkitottelevaisuus kurssin vuoro. Tällä kertaa pääsimme ryhmään, jossa oli vain Retua pienempi koiria ja Retu olikin selvästi rnetoutuneempi kuin viimeksi. Aloitimme taas luoksepäästävyydellä ja myös se sujui paremmin kuin viimeksi. Retu istui vieressäni, mutta kun näki kouluttajan tulevan lähemmäs käänsi selkäänsä hänelle. Retu kuitenkin piti koko ajan katsekontaktia minuun ja antoi kouluttajan koskea päähän. 

Perusasento sujui yllättänä hyvin, kun emme sitä ole juurikan harjoitelleet. Retu istui hyvälle kohdalle ja piti katsekontaktia taas pitkiäkin aikoja. Myös seuraaminen sujui hyvin, vaikka emme sitäkään ole paljoa treenanneet. Annoin Retulle aluksi tiheään palkkaa, mutta Retu piti hyvin kontaktia vaikka palkan antoväli oli välillä pidempikin.

Harjoittelimme myös luoksetuloa ja tässä en täysin Retuun luottanut. Joten ensin pidin hihnasta kiinni ja menin vain hihnan matkan päähän. Koska Retu ei edes kiinnittänyt huomiota päästin hihnasta irti ja menin parin metrin päähän Retusta. Retu pysyi suht hyvin aloillaan ja innoissaan juoksi suoraan minun luo. Koko ajan Retu kuitenkin malttamattomammaksi ja istuessaan nyki koko ajan minua kohti, pysyen kuitenkin paikallaan.

Kellokoskelta suuntasimme suoraan Viikkiin Akita ry:n match showhun. Ilmoitin molemmat koirat pieniin koiriin, koska tässäkin mätsärissä pentujen rajana oli 9kk. Ensin oli Retun vuoro. Omaa vuoroa odottaessa Retu malttoi hyvin seistä, mutta kun mentiin kehään yritti Retu vain kaikin keinoin saada kädestäni namit.

Ennen kehään menoa

Kehässä

Pöydällä Retu ei rentoutunut ollenkaan ja nojasi koko ajan minuun. Harkitsin meneväni kauemmas pöydästä, mutta koska Retua piti pitää paikallaankin annoin Retun hakea turvaa ja tukea minusta. Hampaat Retu antoi katsoa, mutta pallejaan ei antanut tutkia vaan iski pyllyn maahan ja kun nostin Retun ylös yritti Retu päästä syliin. Kun sekään ei onnistunut käänsi Retu pyllyn poispäin tuomarista.

Pöydällä

Liikkuminenkaan ei tällä kertaa sujunut yhtä hyvin kuin yleensä vaan Retu yritti haistella koko ajan maata ja veti koko ajan sivulle päin. Itse sain neuvoksi, että jatkossa kannattaa katsoa missä kohdin tuomari on ja suunnata liike sen mukaan. Odotetusti Retu sai jälleen sinisen..

Seuraavaksi suuntasin Tessan kanssa kehään. Tessakaan ei maltanut seistä paikallaan vaan tavoitteli kädessäni olleita nameja. Marko veikkasi, että Tessan kanssa olisi sujunut seisominen paremmin ilman nameja. Pöydällä Tessakaan ei rentoutunut yhtään, mutta toisin kuin Retu, Tessa jähmettyi paikalleen. Vieressä näin kuinka Tessa jännitti kaikki lihaksensa ja olihan Tessa varmaan helppo tutkia, kun tyttö ei hievahtanutkaan minnekään. Hampaat Tessa antoi katsoa hyvin eikä reagoinut kun tuomari nosteli Tessan takapäätä. Tessan kanssa saimme kahteen kertaan kävellä edestakaisin kun ilmeisesti ensimmäisellä kerralla meillä ei ollut tarpeeksi vauhtia. Siinähän meillä on Tessan kanssa ollutkin nyt joka mätsärissä on tuntunut siltä, että en saa Tessan liikkeitä näyttämään hyvältä vauhdista huolimatta. Yhteisen vauhdin etsintä jatkuu siis edelleen. Myös Tessa sai sinisen nauhan ja koska Marko ei halunnut tulla Tessan kanssa kehään suuntasimme Retun kanssa sinisten kehään, siellä sijoittumatta.

Tessa pöydällä

Arkitottelevaisuus tunnin jälkeen olin tänään vielä sitä mieltä että ihan hyvin Retun voisi imoittaa lokakuun erkkariin, mutta mätsärin jälkeen aloin taas miettiä hätäilenkö vain jos jo ilmoitan Retun.. Toisaalta vielä olisi yli kuukausi aikaa treenata pöydällä oloa ja tutkimista.