Tänään oli Tessan toinen kerta haku-kurssilla. Jo parkkipaikalla Tessa meni innolla muita ihmisiä moikkaamaan, koirat puolestaan saivat Tessalta osakseen murinaa ja irvistyksen.

Koska Tessa viimeksi lähti helposti maalimiesten mukaan namia hakemaan päätimme nyt kokeilla pidemmällä välimatkalla. Tessan kanssa päädyin nyt viikon aikana kertovaan ilmaisuun, sillä Tessa ei mielellään kanna suussaan mitään, eikä juuri haukukaan. Tiltukin totesi, että kertova todennäköisesti sopii Tessalle paremmin kuin haukku-ilmaisu. 

Ensimmäinen maalimies oli meillä kokeilu, kuinka Tessa irtoaa maalimiehele, ja Tessa sai namia heti kun meni hänen luokseen. Tämän jälkeen aloime kuitenkin ottaa mukaan ilmaisunkin, eli Tessa sai maalimieheltä palkkaa vasta kun oli käynyt minun luona kertomassa, että maalimies on löytynyt. Eli Tessan täytyi käydä koskemassa kuonolla käteeni ja istua sivulle ja odottaa lupaa että saa lähteä näytille. Alkuun Tessa lähtikin innoissaan takaisin, mutta viimeisen maalimiehen kohdalla Tessa eteni hitaasti ja haki selvästi minusta tukea, vaikka maalimies oli ihan näkösällä. Maalimiehiä oli nyt kolme ja kaikki olivat kahteen kertaan piilossa. Ehkä viidenteen kertaan olisi voinut lopettaa sillä silloin Tessa irtosi hyvin maalimiehelle ja malttoi rauhoittua ennen näytölle lähetystä.

Muistettavaa ensikerralle

* Tessa hakee turvaa minusta -> irtaantumisen harjoittelua

* Tessalla kuitenkin intoa lähteä etsimään --> haltuunotto varmemmaksi

* Lopeta kun Tessa on parhaimmassa vireessa --> jää motivaatiota taas seuraavaan kertaan

 

Huomenna onkin sitten Retun harrastuspäivä, kun ensin käydään arkitottelevaisuus koulutuksessa ja sen jälkeen suuntaamme Viikkiin mätsäriin.