Tämän päivän treenien jalkeen on hyvin ristiriitaiset tuntemukset Retun tulevista näyttelyista. Lähinnä siitä pitäisikö Retu ilmoittaa Hyvinkään erkkariin vai antaa pojan kasvattaa itseluottamustaan.. Molemmissa treeneissä saimme taas kommentiksi, että Retu tarvitsee paljon hyviä kokemuksia vieraista ihmisistä. Pitäisi saada kadulla jäämään Retun lähelle vaikka Retu heitä voikin yrittää pelotella kauemmaksi. Vaan täälä tuntuu ongelma olevan enemmän se, ettei ihmiset tule koiria silittelemään vaikka istuisin kaupan edessä odottamassa Markoa.. Ehkä se johtuu mös siitä että silloin yleensä harjoitellaan kontaktia koirien kanssa enkä itse huomioi paljoa ympärillä liikkuvia ihmisiä. Ehkä pitäisi vain olla ja istua ja antaa koirien rauhassa haistella..

Näyttelytotutuksessa kouluttajalta tuli taas kehuja Retun liikkumisesta, seisominen sujui kun hetki sitä treenattiin aj poika sai vähän malttia. Vinkiksi sain pitää liikkeessä hyvän vauhdin päällä, koska kun kävelin hitaasti Retun liikkeet näyttivät takaata ahtailta.. Nyt Retu ei antnut juurikaan itseään tutkia, ja taas Retu pakitti ja aloitti murinan kun kouluttaja tuli lähemmäs. Retu ei kuulemma kuitenkaan vaikuttant aralta, vaan kouluttajankin mielestä murina liittyi ennemmin puolustukseen.. Pitäisi itse siis oppia olemaan varman oloinen ja muistaa samalla kehua Retua kun Retu päästää vieraita lähelleen.

Muihin koiriin  ja ihmisiin Retu ei tänään reagoinutkaan vaikka seisotimme tarkoituksella koiria lähekkäin. Katse pysyi tiiviisti namikädessä. Toisaalta tekisi nyt mieli ilmoittaa molemmat koirat erkkariin, mutta epäilyttää osaanko omalla käytökselläkään rauhoittaa Retua tositilanteessa.. Ehkä viisaampaa olisi odottaa, mutta kun kuitenkin tekisi mieli tuonne mennä molempien koirien kanssa..