Pitkästä aikaa on tullut touhuttua koirien kanssa enemmän ja nyt kumpikin nukkuvat ihan sikeää. Ei edes pitsan haju herätä toisia :)

Aamusta Retulla olisi ollut arkitottelevaisuus, mutta se jäi välistä kun en saanut lähdettyä ajoissa. Sen sijaan vein Tessa aamulla siskon luokse hoitoon ja suuntasimme Retun kanssa vanhalle asunnolle. Pakkailin sieltä mukaan lisää tavaroita ja Retu yritti syödä kaiken lattioilta.. Pakkailujen jälkeen haimme Tessan hoidosta ja suuntasimme vanhemmilleni ja lenkille siellä veljeni kanssa. Veli sai taluttaa Tessaa, koska Tessa pääsääntöisesti on helpompi hihnassa.

Vanhempien lähelä kävelin sitten jonkin verran edellä kun kuulin jostain pihasta koiran räksyttämistä. Ehdin vain kääntyä katsomaan taaksepäin kun jo jaloissani oli pieni koira räksyttämässä. Sain koiran häädettyä pois luotani ennen kuin Retu ehti reagoida, mutta jo pihasta juoksi toinen koira ja molemmat irtokoirat suuntasivat Tessan luokse.. Tessa tietenkin vastasi samalla mitalla, mutta onneksi koirien omistaja tuli hakemaan koiransa pois anteeksi pyydellen.. Toivottavasti ei jatkossa irtokoiriin enää törmätä, sillä Tessan kanssa en varmaan yksikseni pärjäisi koskaTessalla on sen verta suuri tarve puolustaa reviiriään ja ihmisiään..

Tuon episodin jälkeen suuntasin koirien kanssa Haku-treeneihin ja tietenkin kun lähdin hieman myöhässä myös eksyin matkalla. Olisi vaan pitänyt laittaa se navigaattori päälle jo alkumatkasta.. Perille päästiin kuitenkin ja muut siellä odottelivatkin. Tessalle otettiin tänääkin maalimiehet yksitellen ensimmäinen otettiin peräänlähtönä ja kova oli Tessalla veto maalimiehen perään.

Kokeiltiin heti alkuun myös saadaanko Tessa haukkumaan ja yllätykseni Tessalta tuli oikein hyvä ja kuuluva haukku eikä sitä tuttua ininää ja vinkumista mitä kotona aina aluksi. Seuraava maalimies lähti menemään piiloon ennen kuin Tessa huomasi, mutta loppumatkasta Tessa huomasi minnepäin maalimies menee piiloon. Yritin kuitenkin estellä Tessaa näkemästä liian hyvin ja Tessa joutuikin jo tekemään vähän töitä. Ensin Tessa juoksi liikaa vasemmalle (vieressä menevällä jäljelle päin) ja palasi sitten luokseni. Uudella kehotuksella Tessa ajuoksikin lähes suoraan maalimiehelle ja taas haukkui hyvin ja odotti maalimiehen luona että tulen paikalle. Kolmas maalimies taisi löytyä edellisiä helpommin  ja taas Tessa haukkui hyvin, välillä Tessa taisi kokeilla jos yksi haukahdus riittäisi, mutta jatkoi kuitenkin nopeasti.n

Tessani vuoron jälkeen vein Tessan autoon ja hain Retun paikalle. Retu aloitti haukkumisen heti, kun huomasi, että metsässä kulkee vieraita ihmisiä. Retulle otettiin makkararinki ja aluksi Retu tarvitsi paljon tukea minusta että uskalsi lähestyä vieraita ihmisiä. Pikkuhiljaa Retu kuitenkin rohkaistui ja jäi jopa välillä odottamaan vieraan eteen että saisi lisää namia. Lopussa Retu myös liikkui jo ihan itse vieraiden luokse vaikka välillä täytyikin vielä kokeilla jos haukkumalla saisi palkkaa. Iso kiitos kaikille hyvistä treeneistä!

Treenien lopuksi jäimme vielä Tainan ja Lokin kanssa metsään ja annettiin koirien hetken aikaa leikkiä. Tai Tessa pysytteli pääasiassa meidän jaloissa, kun pojat juoksivat ja kahlasivat lätäköissä.