Ilmoitin Retun Xanagitim:n kolmen kerran tehonäyttelykurssille ja tiistaina oli ensimmäiset treenit. Tuttuun tapaan Retu kävi taas alussa ylikierroksilla, mutta ajoittain malttoi keskittyä minuun ja nameihin.

Seisomista treenasimme eri tavalla kuin ennen. Aloitin opettamalla Retulle käsimerkkiä, jolla Retu tietäisi odottaa namin saantia ja vastaavasti myös merkin milloin namia tulee. Retuhan oppii nopeasti, vaan itselläni kesti että opin näyttämään merkit oikeaan aikaan. Kotiläksyksi saimmekin treenata käsimerkin treenamista ja keskittymistä niin sisällä kuin ulkonakin.

Kouluttajalle Retu aloitti taas haukkumisen kun hän tuli lähemmäs. Una sitten syötteli Retu kun Retu tuli rauhallisesti lähelle. Retu väliin rauhoittui ja söi Unan kädestä, mutta väliin taas innostui ja alotti haukkumisen ja huitomisen. Una toteseikin, ettei Retu aralta koiralta vaikuta vaan Retu käy vaan herkästi ylikierroksilla ja ennemminkin komentaa vieraita ihmisiä. Näyttelyitä ajatellen saatiin ohjeeksi mennä ajoissa paialle ja väsyttää Retu aivojumpalla ja paikkaan tutstumisella ennen kehään menoa. Niin Retu tiistainakin rauhoittui koko ajan tunnin edetessä.

Harjoittelimme myös kehässä liikkumista ja siitäkin Una sanoi, että liikkuessa Retu oli aivan kuin toinen koira. Retu keskittyi liikkumiseen (mitä nyt loppua kohden alkoi haistella enemmän) eikä reagoinut muihin ihmisiin ja koiriin. Liikkumisen jälkeen Retu myös mielestäni jaksoi myös seistä paremmin.

Pöydällä Retu antoi taas tutkia itseään paremmin kuin maassa. Jatkossa, jos Retu tukeutuu pöydällä paljon minuun nojaamalla, pitäisi minun siirtyä pöydän päätyyn ettei Retu pääse nojailemaan.

Lopuksi Retu pääsi vielä vapaana juoksemaan kahden pienemmän koiran kanssa. Retuhan innostui kunnolla juoksemaan. Vielä en ole edes osannut ajatella, että Retun kanssa aloittaisimme agilitya, koska tuntuu etten tarpeeksi hallitse Retua. Una oli kuitenkin sitä mieltä että agilitystä voisi Retulle olla hyötyä myös itseluottamuksen saamiseksi.. Ehkä sitä vuoden vaihteen jälkeen voisi yrittää Retunkin kanssa agilitya... Kahden viikon päästä näyttelytreenit jatkuvatkin ja toivottavasti ehdimme vähän treenata kotiläksyjä ennen sitä..