Viime sunnuntaina Tessa käyttäytyi normaalia vaisummin, vaikka meillä oli vieraitakin. Tessa hakeutui koko ajan oman rauhaan ja kun Tessa vihdoin tuli meidän luokse, ontui Tessa vasempaa takajalkaansa. Tai aluksi ontui, sitten koko jalka jäykistyi ja vähän ajan päästä jäykistyi vasen etujalkakin. Tessa ja kaikki muutkin paikalla olijat säikähtivät ja Tessa ei suostunut (eikä varmaan pystynytkään) liikkumaan vaan nojasi oikealla kyljellään sohvaan. (Retukin oli tässä vaiheessa ihan hämillään ja kun muut olimme olohuoneessa ei Retu suostunut tulemaan keittiön pöydän alta pois.)

Etsin sitten Aistin numeron, ja soitinkin sinne, mutta juuri tuolloin ei Aistissa ollut päivystystä. Onneksi Marko sai Tessan palutumaan,  kun hieroi Tessan selkää ja takapäätä. Ja  kun Tessa lopulta hyppäsi sohvalle vieraiden väliin, voitiin huokaista helpotuksesta.

Tänään aamusta sitten suuntasimme Aistiin fysioterapiaan. Aluksi Petra halusi nähdä Tessan liikkumista ulkona, mutta kun ulkona oli -12astetta pakkasta ja Tessaa jännitti ei liiikkeistä paljoa nähnyt. Sisälläkin Tessa selvästi arasteli Petraa, mutta namit veivät voiton. ja Petra sai tutkia ja hieroa Tessaa. Ilman viime viikonloppuista olisin luullut että Tessa on muuten hyvässä kunnossa, mutta sen olen huomannut itsekin, että Tessalla on turhan vähän lihasmassaa. Sen lisäksi Petra totesi, että Tessalla tasapaino kärsi kun nosti vasemman puolen raajoja ja yläselkä oli aivan jumissa.. Ja taisi olla alaselkäkin ainakin Tessan ilmeistä päätellen..

Vaikka harrastuksia ajatellen olisikin hyvä saada nyt sitä lihasmassaa, emme vielä saaneet lihasharjoitus-ohjeita. Vaan nyt Tessalla alkoi venytystreenit ja kun jumit on saatu avattua aloitamme lihastreenit. Uuden ajan saimmekin jo viikonpäähän. Kotona teemme nyt rintarangan venytyksiä 5xpäivässä, rangan venytyksiä 5xpäivässä ja lannerangan liikkuvuutta 5xpäivässä/puoli. Eli käytännössä aina joka lenkin jälkeen. agilitystä ei tarvitse pitää taukoa, mutta nyt hypitään matalilla esteillä eikä vaadita Tessan kropalta liikoja. Kepit jätämme nyt Tessan kanssa tauolle ja A:takin treenaamme korkeintaan pari kertaa/treenikerta.

Lokin blogin luettuani mittailin huvin vuoksi Retun ja Tessankin sykkeet. Retulle syke tuntui selvästi ja oli n. 80:ssä, mutta Tessalla sykekin tuntui heikommin ja sain tulokseksi vain 60. Aina eläinlääkärissä Tessan sydänkin on kuunneltu eikä siitä mitään ole mainittu, mutta eläinlääkärissähän Tessa aina jännittää, joten todennäköisestiu sykekin on silloin normaalia korkeampi. Joten venytysten lisäksi mittailen Tessalta nyt pulssiakin 1xvko, ja ensikuussa kun on rokotuksten aika pyydän että molemmista otetaan samalla perusverikokeetkin. Tai ainakin Tessasta, Retun kanssa tarvitsen jo pitelyyn apuja..