Uuden vuoden  viikonlopun vietimme Juupajoella vuokramökillä. Joulun alla Marko keksi, että uusi vuosi voitaisiin viettää tälläkin kertaa maalla, lähinnä Tessan takia. Perjantaina lähdimme töiden jälkeen matkaan ja tänään kotiuduimme viikonloppu reissulta. Koirat nauttivat vapaudesta, tai Tessa enemmän kun sai olla mökin pihassakin vapaana. Retun kanssa kävimme kerran rannasa, mutta järvi ei ollut vielä tarpeeksi jäässä ja vesipeto putosi jäiden läpi. Olimme varautuneetkin siihen ja sen takia Retu oli koko ajan hihnassa. Vaan ei Retu mitään oppinut, vaan kun pääsi kuivalle maalle, yritti pian uudestaan heikoille jäille..

Kerran Tessa säikähti raketteja, mutta palautui aika nopeasti kun annoin ruuan. Loppuiltana rakettien pauke ei mökin sisälle kuulunutkaan.

Oman muistin virkistykseksi katsaus viime vuoden tavoitteisiin:

Tessa

* Agilityssä keppien ja kontaktien kuntoon saanti

- Kontakteista A ja puomi sujuvat jo, mutta keinun kanssa olemme taas ottaneet takapakkia. Toivottavasti loppiaisena kontaktikoulussa saamme uusia edeoita keinun opettamiseen. Keppien kansa ollaan otettu  myös takapakkia, hetken aikaa Tessa teki kepit ilman verkkojakin, mutta nyt olemme joutuneet ottamaan verkot uudelleen käyttöön..

* Jälleen yhdessä näyttelyssä käynti

- Spanieliliiton erkkariin oli tarkoitus osallistua Tessan kanssa, mutta silmätulehdus esti osallistumisen..

* Ohitukset kuntoon lenkeillä

- Ohitukset sujuvat edelleen vaihtelevasti, välillä Tessa ei tunnu huomaavankaan muita koiria ja välillä kaikkia täytyy komentaa. Välillä on myös päiviä, kun Tessa haluaisi käydä tervehtimässä kaikkia vastaantulevia ihmisiä..

Tessan kanssa siis yksikään tämän vuoden tavoitteista ei toteutunut...

Retu

* Hyvän kontaktin luominen

- Tästä voidaan varmaan olla montaa mieltä, mutta ainakin omasta mielestä Retu hakee mm. toko- ja näyttelytreeneissä hyvin kontaktia häiriön alaisenakin.

* Perustottelevaisuus

- Sisätiloissahan Retu on mitä ihanin koira. Treenaa mielellään temppuja ja on kuitenkin rauhassa, jos ei ole tekemistä. Hihnassa kävely  ja luoksetulo voisi tietysti olla parempaakin, ja varsinkin hihnakäytöstä treenammekin joka päivä, joka lenkillä.

* Pariin näyttelyyn osallistuminen

- Niihin osallistuttiin jo alkukeväästä

Retun ja kanssa tavoitteet ovat toteutuneet hieman paremmin kuin Tessalla, ja kieltämättä itse olen Retun kanssa enemmän touhunnutkin. 

Vuoden 2012 tavoite itselleni onkin, että treenaan koirien kanssa tasapuolisemmin.

2012 tavoitteet koirille

Tessa

* Ohitukset kuntoon (saas nähdä onko tämä meillä sitten se ikuisuusprojekti..)

* Agilityssä kepit ja keinu (kisa)kuntoon

Retu

* Agilityssä maltin saaminen kuitenkaan vauhdin tai motivaation kärsimättä

* Tokossa alokasluokan liikkeiden hallinta

* Luoksetulo varmemmaksi

* Itseluottamusta lisää ja rähinät vähemmälle!

Onnelista ja menestyksekästä vuotta 2012 kaikille!