Tänään suuntasimme taas Tessan kanssa Espooseen Satulinnaan kontaktikoulutukseen. Viimeksi saimme kotiläksyksi Tessan kanssa treenata esim. hiirimaton kanssa vauhtia kontakteille, myönnetään että hieman laiskasti ollaan sitä treenattu viimeiset kaksi viikkoa.

Ensin otettiin Tessan kanssa pelkkää puomia ja tarkoituksena oli etten juoksisi Tessan edelle vaan pysyttelisin koko ajan Tessan takana ja sillä yritettiin saada Tessalle vauhtia. Taisi Tessa vähän vauhdikkaammin mennä ja kontaktilta lähti vasta luvan saatuaan. Tessan kanssa ollaan käytetty kontakteilla "seis"-käskyä, mutta koska se selvästi hidastaa Tessaa jatkossa puomilla kontakti ja kiipeämis käsky ovat samoja. Eli "puomi" käsky sisältää niin kiipeämisen kuin alasmeno kontaktinkin. Nyt kotoa vain pitäisi löytyä kontakti treeniä varten lankku että saataisiin kontaktilla pysyminenkin varmemmaksi. 

Lopuksi saimme valitä haluammeko treenata A:ta vai keinua. Tessan lihasjumien takia ei A:ta edes harkittu vaan otimme keinun treenattavaksi (vaikka juuri päätin etten sen kanssa kiirehtisi..). Ensin näyettiin missä vaiheessa meillä keinu on. Eli Tessan kanssa viime keskiviikkona treenasimme keinun alstulo, niin että pitelin keinua jalan avulla noin viiden sentin korkeudella ja sivusta päästin Tessan alastulolle. Keinun alastulolla oli namit odottamassa ja kun keinu kolahti keskittyi Tessa syömiseen. Sama näytettiin nyt Sadullekin ja sen jälkeen päästiin treenaamaa pussien päällä olevalle lankuööe joka teki vain pienen heijausliikkeen. Hienosti Tessa meni lankun päästä päähän ja muutaman toiston jälkeen siirryttin jo oikealle keinulle.

Itse olin epäileväinen kuinka Tessa uskalataisi, mutta Tessa ei epäröinyt yhtään. Satu ja minä kuljimme Tessan vierellä ja Satu hidasti keinun liikettä. Ilman mitään pöytiä Tessa meni keinun koko matkalta ja teimmekin keinun kolmeen kertaan ja siihen olikin hyvä lopettaa.

Jatkoa ajatellen Tessan kanssa pitää muistaa:

- keinu treeniä korkeintaan kaksi kertaa/treeni kerta

- apuohjaaja kontakteilla auttaa vauhdin saamisessa (ei tarvitse itse keskittyä sekä palkan antoon, että vapautukseen)

- puomin 2on2of kontakteilla nami korkeammalle esimerkiksi kipon avulla niin, että asento muistuttaisi mahdollisimman paljon sitten kisoissakin vaadittavaa asentoa

- A:ta ei treenata ennenkuin jumit ja lihakset ovat kunnossa