Kovien pakkasten ja lumen takia on Tessan haku-treenit siirtyneet sisälle. Nyt olemme kahtena perjantaina käyneet Tiltun rakennus etsintä treeneissä. Ensimmäisellä kerralla Tessaa taisi hieman jännittää aluksi, mutta irtosi hyvin etsimään sisällä ja meni pressujen alle. Muutaman haukahduksenkin Tessa ulskalsi jokaisen luona päästää.

Eilen olimme taas rakennus etsintä treeneissä ja koska Tessa viimeksi meni niinkin rohkeasti teimme treeniä hieman hämärämmässä ja Tessalta vaadittiin pidempää haukkusarjaa. Tessa oli jo halliin päästessää ihan innoisaan ja halusi käydä kaikkien luona haistelemassa. Tessalla taisi olla piilossa olevat yksitellen ja muut seisoivat huoneen reunoilla. Ensin Tessa päätti käydä kokeilemassa jos esillä olevilta seisovilta ihmisiltä saisi namia, mutta ymmärsi nopeasti, että taas etsitään pressujen alta. Viimeinen maalimies oli siivouskomerossa ja se olikin Tessalla jännittävä paikka. Tessa ei komerossa uskaltanut haukkua alkuun lainkaan ja haisteli huonetta maalimiehen ympärillä. Rohkaisun jälkeen Tessa päästi yksittäisen haukun, mutta ilmeisesti kaikumisen takia perääntyi huoneesta nopeasti, palaten kuitenkin hakemaan palkkaa maalimieheltä. Tessa haukkui hyvin, n. 10-15 haukun sarjaa, joten seuraavalla kerralla haukkujen määrää taas  kasvatetaan ja laitetaan huone hämärämmäksi.

Retulla oli tiistaina viimeiset agility treenit tällä erää. Selvästi on erilainen ohjatta kuin Tessa. Kun Tessan kanssa meni jo esteiden opettelussa enemmän aikaa Tessa tarvitsi rohkaisua kontakteilla saa Retua puolestaan hillitä ja kaikki esteet ovat sujuneet ensimmäisen kerran jälkeen ilman epäröintiä. Kaikkia muita esteitä pääsimmekin Retun kanssa jo kokeilemaan, paitsi keinua ja pöytää.

Tessallakin oli keskiviikkona oma agility vuoro. Tessa oli taas innoissaan ja ensimmäinen rata taisikin mennä ilman virheitä. Hitaanlaisesti mielstäni tosin.. Juteltiin sitten Tessan hitaudesta puomilla, mutta tämän kertainen kouluttaja oli sitä mieltä, että Tessan kohdalla puomin hitaus ei ole haitaksi, sillä muuten Tessa menee radalla nopeasti ja nyt puomin kanssa saan itrse hyvin etumatkaa seuraaville esteille. 

Keväällä Heiluhännillä jatkuu taas agilitytreenit ulkona ja kouluttajamme oli vähän sitä mieltä että Tessan kanssa voisimme jo harkita kisaavien ryhmää (!). Nyt hallikaudella emme keinusta ota stressiä, vaan keskitymme keppeihin. Kuulemma sitten uudella Heiluhntien kentällä tulee olemaan normi keinun lisäksi pentu- ja harjoittelukeinut. Aloitetaan sitten niillä Tessan kanssa. Ja vihdoin tänävuonna Heiluhännillä alkaa myös alkeis ja penturyhmä. Innoistuinkin että kun alkeis ja alkeisjatko ryhmä ovat todennäköisesti peräkkäin niin pääsisin samalla autoreissulla kummankin treeneihin. Olettaen että Retun kanssa päästään alkeisryhmään..