Viime kirjoituksen jälkeen tuntuu että molempien koirien kanssa harrastamiseta on tullut taas mukavampaa ja arkikin Retun kanssa on koko ajan helpompaa. Retun kanssa ei ole ollut ainakaan vielä huomattavissa mitään kummempaa mörköily ikää (ellei sitten koko ensimmäistä vuotta lasketa). Eilen Retu itseasiassa yllätti meidät täysin lenkillä kun lähti haistelemaan vastaantulevia kun olivat menneet ohi. Retun kanssa ei juurikaan ihmisten ohituksia ole aiemmin tarvinnut harjoitella, kun Retu ei ole vain välittänyt. Eipä sitten eilenkään tullut otettua Retua mitenkään kontaktiin, kun ajattelin ettei Retu haisteluiltaan huomaa, mutta sinne vain häntä heiluen olisi mennyt tekemään tuttavuutta.. Kummipojankin kanssa Retu on löytänyt yhteisen sävelen, kumpikin vuorollaan härnäävät Tessa ja ihmettelevät toisiaan..

Tessan agilityssä on taas vaisumpi kausi meneillään, kaksi viikkoa sitten Tessa oli ihan muissa maailmoissa taas ja meinasi kiertää kaikki hypyt. Voi olla, että sekin vaikutti että pitkästä aikaa meillä oli hypyt 40cm:ssä. Viime viikolla Tessa sitten oli taas ihan innoissaan ja treenattiin eteen lähettämistä ja samalla katsottiin kuinka pitkältä Tessan voi putkeen lähettää. Alussa saatoin viime viikollakin Tessan melkein putken suulle asti, mutta kun kokeilimme, niin Tessa lähti hyvin putkelle kolmenkin metrin päästä.. Pitäisi vaan muistaa luottaa Tessaan..

Keinua olemme Tessan kanssa treenanneet nyt myös, tosin vain kolahduksen tekoa. Tedä sitten miten paljon taas hidastan keinun opettelua itse, mutta nyt olen pitänyt jalalla keinua noin 20cm:n korkeudella ja Tessa on etutassuillaan painanut keinun alas. Namin Tessa  on saanut kun keinu on kolahtanut ja tassut ovat keinulla. Pari kertaa Tessa jo hyppäsi kokonaan keinun alastulollekin , pikkuhiljaa edistytään siinäkin. Pari viikkoa sitten Retukin tuli meidän vuoron lopulla hallille odottamaan, joten otin Retun kanssa myös keinun kolahdusta, ja Retuhan hyppäsi nopeasti keinulle ja söi siinä sitten nameja.

Kahden viikon päästä meillä onkin Retun kanssa sitten tasokokeet Heiluhäntien agilityn alkeiskurssille. Toivotaan, että päästään Retunkin kanssa aloittamaan kunnolla treenit. Sitten menisi perjantai illat Kellokoskella, kun koirien treenit olisi peräkkäin. Tokoa treenaillaan jatkossa Retun kanssa sitten kotona, koska tokotreenit siirtyy torstai-illoille, tulisi jo turhan paljon ajoa viikossa. 

Viime perjantaina kävimme pitkästä aikaa näyttelytreeneissä Retun kanssa ja sielläkin Retu taas käyttäytyi mallikelpoisesti. Alussa piti tietenkin vastata muiden koirien haukkuihin, mutta lopulta malttoi keskittyä. Retu seisoi kauniisti ja liikkui taas hyvin, alussa tuntui häiriintyvän takana ja sivulla kulkevista koirista. Pöytä on selvästi Retun mielestä mukava paikka, sillä taas Retu olisi halunnut sinne itse hypätä ja pöydällä antoi myös Untun koskea selkään ja takapäähän. Toki nythän Untu on jo Retulle tuttu agilityn ja näyttelytreenien kautta, mutta seuraava näyttelykin Retulla on vasta kesäkuussa, joten vielä kerkiää käydä vaikka jossian mätsärissä katsomassa miten Retu reagoi vieraaseen ihmiseen ja vieraaseen paikkaan.

Kuvassa Retulla muuten uudet valjaat kun edelliset Top Caniksen valjaat oli jostain syystää lähes katkenneet kaulasta. Löydettiin  sitten M&M:n poisto hyllystä nuo valjaat ja ne tuntuvatkin istuvan Retulle melkein paremmin kuin vanhat, harmi ettei ollut Tessalle "tyttöjen värisiä".  Seuraavaksi pitäitikin löytää Retulle uusi kaulapanta kun edellinen meni parissa viikossa pieneksi ja on nykyään Tessan käytössä.. Vaan kun valjata on ollut lähinnä käytössä  niin ei ole tullut etsittyä Retulle pantaa (vaikka tokotreeneissäkin olisi pitänyt olla panta käytössä..). Taidetaan tänään Retun kanssa suunnata taas eläinkauppaan katsomaan jos löydettäsiin treeneihin sopivan paksu panta.