Retun kanssa on ollut nyt enemmän ohjelmaa, onneksi niin Rettanakin on jaksanut käyttäytyä lenkeilläkin vähän paremmin.
Viime maanantaina kävimme Malminkartanossa mätsärissä ja paikalla olikin hyvä koikkeri edustus. Pienissä aikuisissa oli kaksi koikkeria; Retu ja Jeroom ja isoissa aikuisissa myös kaksi koikkeria; Miko ja Nova. Ennen kehiä Retu pääsi Mikon kanssa vähän painimaan ja ihan yllätyin kuinka rohkeasti Retu Mikoa lähestyi. Pojat painivat ja putsasivat toisiaan, Retu tuntui itsekin hämmästyvän kun, Miko jaksoi leikkiä ilman ärinöitä (toisin kuin Tessa).

Ennen kehään menoa vielä ajattelin, että jos nyt menee hyvin, voisin Retun ilmoittaa johonkin näyttelyyn jo ennen kooikerhondje erkkaria.. Noh, enpä taida. Retu liikkui taas hyvin, niin kuin aina, mutta jostain syystä pöydällä olo ei nyt ollut yhtään niin mukavaa kuin yleensä. Voi olla että se johtui siitä, että nyt pöytä keikkui jonkin verran ja sen lisäksi oli mies tuomari. Taas Retu nojasi minuun koko tutkimisen ajan, mutta pään ja yläkropan antoi joten kuten tutkia. Mutta kun tuomari yritti takapäähän aloitti Retu murinan. Tässä kohin itsekin hämmennyin, ja jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt vain yrittää enemmän nameilla houkutella Retun huomiota pois. Treenit siis jatkuvat ja toivottavasti kesäkuussa ollaan valmiita kehiin..

Tiistaina oli sitten vuorossa jo otettu agilityn tasokoe. Tällä kertaa meillä oli vain luoksepäästävyys, haastattelu, tempun näyttö ja vapaata olemista. Hienosti Retu istui sivulla kun Päivi tuli Retua tervehtimään, mutta kun oli Suskin vuoro päätti Retu pakittaa (vaikka Suski näistä kahdesta oli tutumpi Retulle). Meidän haastattelu oli viimeisten joukossa ja omaa vuoroa odotellassa harjoittelimme Retun kanssa hihnassa kulkemista ja teimme kontaktitreeniä. Ja tietysti Retu sai laskea mäkeä, kun kentän vierellä oli vielä lumihankia. Retu onnessaan laski moneen kertaan mäkeä selällään ja kiipesi aina uudelleen mäen päälle. Meidän vuoron tullessa Reyu olikin jo aika väsynyt, mutta ei tarpeeksi sillä päätti haukkua tällä kertaa Päiville. Temppuna Retu pääsi esittämään huitomistaan, hieman laiskasti Retu kyllä jaksoi huitoa. Eilen oli sitten tullut sähköpostia ja Retun kanssa pääsimme alkeiskurssille! Paikalla olleesta 12 koirakosta seitsemän pääsi alkeiskurssille.