Tänään oli pitkästä aikaa taas Tessalla fysioterapian vuoro, edellisestä kerrasta kerkesikin vierähtää jo kaksi kuukautta. Rintarangan jumeja ei Tessalla enää ollut, mutta nyt takapää oli selvästi jumissa. Näköjään unohtunut tehdä venytykset kunnolla koko kropalle, ja tuli kiinnitettyä enemmän huomiota yläkropan venytyksiin.

Tänään Tessa pääsi ensimmäisen kerran pöydälle hierottavaksi, eikaisemmin Petra on aina joutunut lattialla Tessaa käsittelemään. Pienen epäröinnin jälkeen Tessa hyppäsi pöydälle, eikä reagoinut lainkaan kun pöytää nostettiin.

Tessan kanssa jatketaan samoilla harjoituksilla, mutta nyt toistojen määrää pitäisi nostaa sitten 15 ja pikkuhiljaa 20 kertaan. Ja laatikkotreeniä varten pitää ostaa nyt jokin tukevampi ja hieman leveämpi laatikko, että saataisiin sekin edistymään.  Seuraava kerta on nyt sitten vähän nopemmin, jo 5 viikon päästä. Toivotaan että silloin ollaan saatu pahimmat jumit avattua ja kehitettyä syviä lihaksia.

Hierottaessa Petra huomasi, että Tessan nisät olivat turvoksissa, ja Petra epäili että Tessalla hormoni toiminta kuitenkin vielä leikkauksesta huolimatta aiheuttaa pieniä valeraskauden oireita. Kotonakin Tessa taas huolehtii Retusta enemmän, pussailee ja putsaa korvia ahkeraan. Ja toisaalta on myös ollut viimeisen kuukauden paljon leikkisämpi. Viime vuonnakin epäilin Tessalla "valejuoksuja" kun Tessa n. puoli vuotta leikkauksen jälkeen härnäsi uroksia.