Koirien kanssa olemme juhannuksesta asti saaneet nauttia lomasta. Juhannukseksi ajoimme Kangasniemen mökille, jossa Tessa sai taas nauttia vapaana olosta, kun Retu oli lähes koko ajan hihnassa. Veto oli koko ajan kova järvelle.. Tulimme Tessan ja Retun kanssa kotiin jo juhannuksen jälkeisenä tiistaina ja kahtena viimeisenä iltana sai Retukin olla vähän vapaana mökillä. Tosin vain matkan uudesta ökistä vanhaan mökkiin.Juhannusviikkoa edeltävällä viikolla meillä oli kesätaukoa edeltävät agilitytreenit molempien koirien kanssa. Tällä kertaa sain jopa Markon kuvaamaan, tosin tällä kertaa vain Retua. Meillä on nyt Retun kanssa samat kouluttajat kuin oli aikoinaan kun Tessan kanssa aloitimme. Hekin molemmat toesivat että nyt on ihan erilainen koira, vauhtia löytyy, mutta toisaalta haastavampi pitää radalla hanskassa. Videoilla näkyykin miten helposti Retu ottaa häiriötä kentän reunalta, jos en itse ole kerennyt ottaa Retua komennon alle. Ja kun Retu häiriön saa, on kyllä aika turha yrittää saada mitään kontaktia Retuun, ei kelpaa namit eikä lelut..Kieltämättä on ollut helppo opettaa Retulle kaikki esteet, kun ei tuo luupää ymmärrä niitä pelätäkään :)

Viime viikolla kävimme katsomassa vamistumassa olevaa asuntoammekin. Vuoden vaihteessa olisikin sitten taas muutto edessä, tällä kertaa suuntaamme Nurmijärvelle ja nyt ensimmäiseen omaan asuntoon. Koiratkin olivat tottakai viime viikolla mukana tutustumassa uusiin lenkkimaastoihin :)


Retu ja minä meidän tulevan asuntomme edessä :)


Niin, tosiaan Retulle tuli nyt loman aikana ostettua vetämisen takia kuonopanta ja lenkit ovat huomattavasti nopeampia, kun ei tarvitse koko ajan olla pysähtelemässä. Lähinnä lenkit yhdessä Tessan kanssa ovat olleet lähes mahdottomia kun Retu kiskoo niin kovaa, ettei omat hermot sitä kestä (selästä puhumattakaan). On Retulla kuitenkin selvästi enemän voimaa kuin Tessalla ja vaikka Tessakin välillä saattaa kiskaista, saa Tessan pidettyä ilman apuvälineitä aisoissa.