Eilen meillä alkoi vihdoin koirien talvitreenit agilityn osalta. Tällä kertaa ilmoitin molemmat koirat samaan ryhmään, eikä nyt tarvitse miettiä mihin perjantai illat kuluvat kun klo 19.30-20.30 olemme treenaamassa ;)

Eilen meitä oli vain kaksi ilmoittautunut mukaan treeneihin ja sainkin omien koirien kanssa puolituntia treenata ilman muita. Ensin otin Tessan kanssa radan pätkää, aiheena tänään oli valssit, hyvää kertausta meille. Kouluttaja oli viimeksi viime talvena nähnyt Tessan ja totesi että Tessalle on tullut selvästi lisää vauhtia ja intoa, ja siitä olen kyllä samaa mieltä. Ihana oli treenata koiran kanssa joka tarkkaan meni sinne minne ohjasin (vaikka välillä ohjasinkin väärin). Lopetettiin yhteen onnistuneeseen koko rataan ja sain vietyä Tessan pois radalta kun Tessa vielä oli innoissaan.

Seuraavaksi oli pikku sähikäisen, eli Retun vuoro. Radalla oli ensimmäiseltä esteeltä hieman pidempi juoksu toiselle esteelle, muutaman kerran yritimme ottaa rataa alusta asti, mutta kun en kertaakaan saanut Retua kolmannelle esteelle asti jätimme ensimmäisen esteen pois. Kouluttaja totesi, että Retu kiihtyi niin paljon alun juoksusta, ja vielä kun oma kolmannen esteen käskyni tuli auttamattomasti myöhässä on parempi että unohdetaan alku. Sitten sujuikin jo hieman paremmin, ja sain kertaalleen tehtyä radan kokonaan (ilman ensimmäistä estettä tosin).

Huomaa että itse on tottunut hitaampaan koiraan, ja sen takia Retun kanssa on välillä radalla pulassa. Toisaalta kouluttajakin sanoi, että siinä vasta ohjaajana kehittyykin ku on kaksi niin erilaista koiraa.

Lopuksi otimme Tessan kanssa vielä keinun erillään, ilman apuja. Aluksi muutamaan kertaan hihnassa ja Tessa meni ilman mitään pelkoja keinun puoleen väliin asti, laski keinun ja kipitti alas. Ainut että omat käskyni keinulla unohtuivat alkuun täysin.. Lopuksi otettiin vielä kahteen kertaan ilman hihnaa, eikä mitään ongemia. Kouluttajan mielestä keinun voisi pikkuhiljaa ottaa meille jo radallekin! Ehkä me joskus kisaamaan pääsemme sittenkin :) Suosittelihan hän meille että katsoisimme taas möllikisojakin Tessan kanssa, ehkä ensi vuonna taas, talvi aikaan niitä sen verran vähän..