Retulta toko jäi nyt talvitauolle ja viimeinen kerta jäi meiltä käymättä. Tessalla sen sijaan agility jatkuu. Sunnuntaina suuntasimme taas hallille (harkitsin myös Retun mukaan ottoa kun oli tiedossa että monikaan ei tänään pääse). Meitä oli tällä kertaa 2 treenaamassa, joten meillä olisi ollut Retunkin kanssa ihan ruhtinaallisesti aikaa..

Me menimme Tessan kanssa ensimmäisinä rataa suorittamaan, alussa esteet olivat ympyrässä ja niin kuin arvelinkin, piti minun mennä silti lähelle eateitä ja olla koko ajan liikkeessä että Tessaan sai vauhtia. (Retun kanssa olisin varmaan voinut vaan paikallani pyöriä ja siitä sitten jatkaa rataa..)

Ajoittain Tessa taas löysi vauhtinsa, mutta joka kerta alku sujui hitaasti ja A:sta Tessa kieltäytyi pari kertaa. Vaikka pidime välillä juomataukoa, taisimme silti Tessan kanssa ottaa liikaa toistoja sillä lopussa Tessa kieltäytyi hypyistäkin.. Ihan lopussa kouluttaja tulikin sanomaan etä yksi syy miksi Tessa tänään taas oli hitaamman oloinen, oli se että tytölle on taas painoa päässyt kertymään.. Kyllä sitä vaan muuttuu sokeaksi omalle koiralleen..

Meillähän rata on aina kahtia jaettuna ja tällä kertaa toisella puolella treenasimme Tessan kanssa putkeen lähetyksiä ja otimme taas keinua. Pari ensimmäistä kertaa hiljensin taas keinun alastuloa, mutta sen jälkeen Tessa sai vieäl kolme kertaa suorittaa sen ilman hidastuksia. Selvästi Tessa nyt säikähti kun keinu kolahtikin ja viimeinen kerta pitikin houkutela namejen avulla, kun Tessa ei suosutunut keinulle tulemaan..

Treenien jälkeen Tessa käveli pitkästä aikaa oudosti, takapää vaikutti olevan hieman jumissa. Onneksi liikkuminen helpotti selvästi kun hieroin Tessaa. Sunnuntaina olikin jo jonkin verran pakkasta, enkä ollut vielä ottanut Tessan manttelia mukaan, jatkossa täytyy muistaa pikkupakkasillakin ottaa Tessalle lämmikettä mukaan..

Ja nyt taas täytyy keskittyä Tessan syömisiin. Nyt ruokaannoksista yli puolet on kasvissosetta ja lihaa vain hieman.. Ja kun laskeskelimme, niin niinä päivinä kun Tessa saa luita, ei Tessalle muuta ruokaa voi antaa (kasvissosetta öljyn kanssa ehkä pieni määrä..)