Tänään oli koirista vain Retulla tokoa. Tänään tuuliselle kentällä oli saapunut viisi koiraa ja ohjaajia oli kolem, joten yksi sai yksityisopetusta ja me olimme mayräkoiran kanssa koulutettavina. Alussa otettiin luoksepäästävyys ja heti alkuun kouluttajamme totesi että mehän olemme sitten keväälä siirtymässä alokas ryhmään (nyt olemme treenanneet kotikoirakko ryhmässä). Luoksepäästävyys yritettiin sitten ottaa "kisamaisesti" Retu istui hienosti sivulla, kun pidin namia kuonon  lähellä. HIeman oli epäluuloinen kouluttajaa kohtaan, mutta antoi koskea kun palkka oli lähellä.

Tämän jälkeen otettiin seuraamista, siinä meillä ei pahemmin ole ongelmia ollutkaan ja nytkin Retu innoissaan seurasi ja piti kontaktin hyvin. Peruuttamistakin treenattiin, ja se olikin Retulle hieman haastavampaa. Aloitimme Retun kanssa niin että Retu seisoi edessäni ja omalla liikkeelläni yritin saada Retun peruuttamaan. Koko ajan pylly tahtoi mennä maahan, ja kun vihdion Retu alkoki peruuttamaan, peruutti Retu vinossa.. Eli sitä nyt ainakin aletaan treenataan kotona enemmänkin..

Lisäksi otimme pitkästä aikaa hypyn, Retu hyppäsi hienosti ja ja jäi seisomaan, vielä en kuitenkaan luottanut että pysyisi paikallaan odottamassa joten annoin Retun stten hypätä aina takaisin luokseni. Ei ehkä pitäsii jatkossa ettei yhdistä että este hypätään aina molempiin suuntiin..

Luoksetulossa annoin tänään Retun ensimmäisen kerran olla ilman hihnaa. Hieman jännittikö toistuuko agilitystä tuttu hepuli, kun pääsee vapaaksi mutta Retu totteli kuin unelma ja tuli sivulle suoraan istumaan. Pitäsii vaan luottaa tuohon koiraan enemmän :)

Treenasimme myös kaukokäskyjä, Retun kanssa olin aluksi liian kaukana, koska Retu tuli pikkuhiljaa lähemmäksi. Joten nyt treenataan käskyt varmoiksi ja ihan Retun lähellä ettei Retu pääse liikkumaan eteenpäin.  Lisäksi loopuksi otimme noutokapulankin mukaan treeneihin. Aluksi Retu ei suostunut siihen koskemaankaan, sitten yritti saisiko tassula koskemalla namin ja lopuksi työnteli sitä kuonollaan maassa. Lopulta otin kapulan käteen ja pidin sitä korkealla Retun lähellä, kaksi kertaa Retu sen otti suuhunsa..

Ensiviikon treenit meiltä jäävät välistä (ja ne ovatkin tämän vuoden viimeiset) joten nyt voisi laittaa itselle ylös Retun tavoitteet joulutauon aikana:

  • Hyppy varmaksi ettei Retu ala tepastella hypyn toisella puolella (ja mielellään niin että itse pääsen Retun viereen toiselle puolelle)
  • Kaukokäskyistä istu niin varmaksi että istuu heti kun käsky tulee
  • Totutellaan noutokapulaan, tavoite että Retu ottaisi sen kunnolla suuhunsa
  • Ja oma tavoite: joka päivä treenataan jotain noista kolmesta edellä luetellusta :)