Koirien kanssa on pidetty toukokuusta syyskuunloppuun asti taukoa lähes kaikesta harrastamisesta. Kesä oli aikaa miettiä miten jatketaan kumpaisenkin kanssa. Retulla oli agilityssa paljon virtaa, mutta koska maltti ei vielä riittänyt, päätin pitää nyt ensi kevääseen asti Retun kanssa taukoa agilitysta ja panostaa sen sijaan Tokoon. Tessa puolestaan löysi ajoittain hyvinkin vauhdin agiradoilla, ja nyt kesätauon jälkeen päätin ilmoittaa vain Tessan hallitreeneihin.

Tessan kanssa agility on nyt mennyt vaihtevasti, pari ensimmäistä kertaa Tessa oli aivan intoa täynnä mutta viimeksi sain kävellä lähes koko radan, kun Tessa lönkytteli sen verta hitaasti. Nyt kesän jälkeen, ilman treeniä, Tessa on alkanut menemään keinun radan osana (ilman että tarvitsee minua hidastamaan keinun alastuloa) ja kepitkin on mennyt ilman ohjureita. Viimeksi laitettiin kuitenkin ohjurit, että olatisiin saatu vauhtia (turhaan..). Toiveissa joka tapauksessa että ensivuonna pääsisi Tessan kanssa vihdoin jo kisaamaankin :)

Retusta on kuoriutunut tokossa keskittyvä ja harkitseva nuori herra. Ainut joka meille nyt tuottaa ongelmaa on luoksepäästävyys ja sekin todennäköisesti vain siksi että itse aina odotan pahinta. Jos en ehdi hermoilla kuinka Retu reagoi menee Retu nykyään itse kouluttajan luokse nameja hakemaan. Jo pari pari kertaa meitä on neuvottu seuraavaksi ilmoittautumaan kisoihin tähtäävien ryhmään. Kukaties ensivuonna Retun kanssa löydämme tiemme toko-kokeesta :) Seuraaminen sujuu Retulta omasta mielestäni loistavasti ja se kuulemma on alokasluokan haastavin liike, tosin Retulla se haastavin osio taitaa olla luoksepäästävyys.

Tosin nyt kun tokossa on mennyt niin hyvin Retun kanssa, harmittaa että Retulla ei  nyt säännöllisiä agility treenejä ole. Onneksi aina välillä on kuitenkin mahdollisuus ottaa Retu mukaan kun joku muu jää treeneistä pois..

Tämän vuoden näyttelyt jäivät meiltä Retun kanssa välistä, katse on jo ensivuodessa ja harkinnassa on pitäisikö Retun kanssa jo keväästä uskaltautua sisänäyttelyyn vai odottaa kesää ja ulkonäyttelyitä..

Tosiaan Retukin taytti viimeviikolla 3vuotta! Ja selvästi Retu onkin nyt aikuistunut, nytkin poika makoilee vieressäni sohvalla. Tosin rauhoittumiseen on voinut vaikuttaa muutto asuntoon jossa oma piha, jossa pääsee purkamaan ylimääräisiä energioita. Tai sitten kesäkuussa syntynyt pikku-isäntä joka on nyt viisi kuukautta herätellyt koiratkin öisin.

Syksyn harmauteen vielä pari muistoa menneestä kesästä:DSC_0695-normal.jpg

DSC_0682-normal.jpg

Nyt vain odotellaan että syksyn märät kelit väistyvät ja koirat pääsevät taas nauttimaan pihastaan :)