Tuon lauseen olen useasti kuullut koikkereista puhuttaessa. Noh, meillä Tessalla on ollut nirsoilu kausi (kun oli hieman pyöreämmässä kunnossa), jolloin  ei suostunut maistamaankaan joitain lihoja. Ja eilen löytyi liha, jota Retu pitkään mietti söisikö vai ei, ja kun lopulta sai syötyä meni vain hetki kun oksensi ruuan ulos.. Olin ostanut läheisestä F-Animalista poron sisäelinseosta ja se ei tällä kertaa maistunut. Nyt jos oikein muistan, Retu on ennekin poron luita nirsoillut ja nyt tuli todistettua, että poroa ei ainakaan Retulle tarvitse toiste ostaa. Pakasteet tosin ovat sen kokoisia, ettei pelkästtään Tessalle viitsi ostella. Joten Tessakin saa tänään viimeisen poro-aterian.

Lopun jauhelihan sekoitin äsken kananmunien kanssa ja nyt on tulossa Tessalle sitten koulutus nameja (Retulle tuskin kelpaavat uunissa käynninkään jälkeen). Katsotaan miten onnistuu. Reilu kuukausi sitten tein koirille maksanameja saman ohjeen mukaan (mutta unohdin paistaa aluksi kypsäksi, joten olivat loppujen lopuksi uunissa n. 5h ja sen jälkeen päivän sanomalehtien välissä kuivumassa..) Haju asunnossa oli aika kammottava..

Eli Tessan kuivanamien ohje:

Lihaa (jauhettuna) (nyt ei tullut lainkaan katsottua määrää)

2kananmunaa

Levitetään pellille

Uuniin 200asteeseen 20min

Kuivatus uuniluukku auki, kunnes neste haihtunut ja köntsä kiinteä.

Jäähtymisen jälkeen pilkkominen sopivan kokoisiin paloihin.

 

Maksa ainakin säilyi pari viikkoa, mutta poroa taidan laittaa pakkaseen, kun sitä tulee vain Tessalle annettua.. Eikä muuten poron sisäelinseoskaan hyvälle tuoksu, mutta ei läheskään yhtä pahalle kuin maksa..

 

Hyvin alkoi Retulle tehty toko-aikataulukin, ensimmäisenä päivänä otimme seuraamista lähi kentällä, suunnanvaihtoinen ja nopeuden vaihteluineen. Mutta sen jälkeen seuraamisen treenaaminen on jäänyt. Sivulle tuloa on otettu kuitenkin joka päivä. Ruoka valmiiksi lattialla häiriönä ja useampi sivulle tulo ennen ruualle vapautusta. Intoa täynnä ja täpinöissään Retu tulee sivulle. Asennossa vielä olisi parantamisen varaa, kun Renttana yrittää vaan kurkkia ruokaansa.. (Eikä ihme, kun on huoli että Tessa tulee ne syömään..)

 

Edit:  Pellillinen nameja tehty, yhdeksään asti olivat kuivatuksella (olisi vaan pitänyt katsoa monelta aloitin namien teon..). Mutta silti etureuna jäi hieman kosteaksi. Kekskeltä ja taka-reunasta kuivui hyvin. Ja Retullekin maistui nyt kuivatuksen jälkeen.