Tänään suuntasimme Tessan kanssa Riihimäelle Lotta Vuorelan oppiin. Aamulla sain koneella avattua tulevan radan, ja arvasinkin että haastava se tulee olemaan Tessan kanssa suorittaa. Kepit oli molemmista päistä ja radalla oli itsellekin hankalia liikkeitä. Tessan kanssa saimme/jouduimme aloittamaan. Alussa otimme esteet 1-6, muutamaankin kertaan vaihtelevalla menesteyksellä. Ensimmäisellä kerralla menin liian lähelle kakkosestettä joten jouduin saattaamaan Tessan lähes putken suulle. Tämän jälkeen otettiin Tessan kanssa yhteislähtö ja Tessa irtosi paljon paremmin putkelle.

Putken ja 4. välissä unohdin pariinkin kertaan ottaaa Tessaan kontaktin ennen nelos esteen suorittamista. Ja sitä kohtaa hinkasimme jonkin aikaa.. 4-6 esteet ohjasin puomin puolelta ja monta toistoa vaatikin että opin itse menemään suoraan enkä joka välistä vedossa kääntänyt koko rintamasuuntaani.

Kepit jouduin ohjaamaan nyt esteiden ja pussin puolelta.En luottanut että Tessa ilman ohjureita olisi osannut mennä keppejä jos olisin mennyt putken puolelta. Tarkoituksena olikin treenata "pakkokäännöstä" (enää en muista mikä se oikea nimi taas olikaan). Enpä saanut Tessaa kertaakaan ohjattua putkeen, ilman että laitoimme namialustan putken suulle odottamaan. Koska Tessa kuitenkin on sen verta hidas, niin kisoissa (jos joskus sinne asti pääsemme), jos vastaava kohta tulisi,  ohjaisin Tessan putken puolelta koska tiedän ehtiväni silti sieltä 9.puomille.

Muuten radassa ei meillä kovin kummoisia ongelmia ollut, mitä nyt itse unohdin vähän väliä minne päin matka jatkuu. Niin ja teimme radan vain esteelle 20 asti.  Tessalla ei taas tänäänkään oikein ollut vauhtia. A meni vauhdikkaasti ja puomi meni kun innostin Tessaa tarpeeksi, enkä juoksunut kaukana edellä.. Itse en edes hengästynyt Tessan kanssa. Otimmekin muutaman lähdön niin, että Lotta piti Tessasta kiinni, sillä saatiin vähän vauhtia tyttöön lisää.

12.01.2014%20rata1-normal.jpg

Treenin alle:

- 7 ja 8 esteillä tehtävä täyskäännös/pakko käännös (Retun kohdalla voisi toimia paremmin kuin Tessalla, Retun kanssa tulisi muuten kiire puomille..)

- takaakierron merkkaus selkeämmäksi

- Muistan ottaa kontaktin koiraan putken jälkeen..

Taisi olla jotain muitakin mutta enpä enää muista..

Tämän päivän jälkeen kieltämättä taas tuntuu että meidän kisaaminen siirtyy aina vain kauemmas, mutta jotain positiivistakin:

- Kepit sujuivat ilma ohjureita (Tessan tyyliin sipsuttamalla tosin), vain kerran tarvitsi aloittaa alusta.

- Puomillekin saatiin vauhtia

-Kisaavatkaan eivät tuota rataa noin vaan suorittaneet