Jos sitä tänävuonna taas yrittäisi jo alkuvuodesta tehdä tavoitteensa ja yrittää päästäkin niihin.. Viime vuosi oli koirille aikalailla lepovuosi, mihinkään kisoihin ei osallistuttu (ei virallisiin eikä epävirallisiin) ja koirilla oli puoli vuotta treenitaukoa lähes kaikesta. Vapaanakaan koirat eivät vuoden aikana paljoa ole päässeet juoksemaan, paitsi omalla pihallaan.

No, tuli meidän alkuvuodesta sentään käytyä vinttikoiraradalla kerran juoksemassa. Tessa yllätti ja pinkoi minkä jaksoi. Retu taas oli oma ihana säheltäjä häslä, eikä ymmärtänyt miksi pääsi hihnasta irti. Ja kävihän Retu suorittamassa Mh-kuvauksenkin.

Retun tavoitteet:

 • Saada tokon alokasluokan liikkeet haltuun
 • Saada varmuutta vieraiden ihmisten kohtaamisiin (ei aina tarvitse haukulla tervehtiä..)
 • käydä vähintään epävirallisissa toko-kisoissa, mielellään ihan virallisissakin
 • Pitää into yllä tokon treenaamisessa (Tessan kanssa tokon pilasin sillä että hioimme liikaa samoja liikkeitä)

Tessan tavoitteet

 • Saada vihdoin kaikki agilityesteet sujumaan -keinua ei varmaan koskaan vauhdikkaaksi saada ja kepitkään tuskin koskaan täyttä vauhtia menevät, mutta kunhan ne tulisi suoritettua kentän osana)
 • Startata vihdoin kisaura (montakohan vuotta se on jo ollut tavoitteenaa..)
 • Saada Tessan motivaatio ja into kohdilleen, nyt joka toinen treenikerta on mennyt siihen että Tessaa ei huvita tehdä (ainakaan vauhdilla)

Omat/yhteiset tavoitteet

 • Saada kaikille meille hyvä lihaskunto, Retulla lähinnä ylläpitää sitä ja Tessalla ja minulla kohottaa..
 • Olla lannistamatta koirien intoa, jos ja KUN virheitä radoilla sattuu ne on aina omia. Kun Retu ei tottele johtuu se omasta myöhäisestä reagoinnista. Nuo kun muistaisi ennen kuin koirille tiuskii.. 
 • Muistaa että treenamisen pitää olla hauskaa, niin tokossa kuin agilityssakin
 • Ja viimeisimpänä: Retun "hyväksyminen sellaisena kuin se on, muihin vertaamisen lopettaminen. Lakata yrittämästä muuttaa sitä erilaiseksi. Lakata yrittämästä saada siitä täydellistä, tunnustaa sen viat. Olla sille vakaa tuki ja kallio, alituinen neuvonantaja. Lakata inhimillistämästä."

       Lainattu suoraan Lokin-blogista. Mutta sopii niin hyvin meillä juuri minun ja Retun suhteeseen.

Vaikka vuoden aikana varsinkin Retu on kasvanut henkisesti paljon, tulee silti helposti verrattua Retua varsinkin Tessaan. Tessan kanssa elämä on jo monta vuotta ollut mukavan rauhallista ja Tessa on hyvällä käytöksellään ansainnut meidän luottamuksen. Itse halusin energisemmän koiran, jolta ei virta heti lopu kesken ja sen olen Retusta saanut. Ja kahdestaan (ilman Tessaa ja muuta perhettäkään) kun olemme, on Retu mitä mainioin treenikaveri. Se ei väsy temppujen treenaamiseen (kun taas Tessa lampsii pois jos kokee että treenituokio riitti jo..) ja koko ajan tekee innoissaan ja odottaa hyväksyntää. Ja taas se tuli tehtyä, verrattua Retua muihin, niin huomaamattaan sitä tekee koko ajan :)