Lotan koulutuksen jälkeen olisi tiistaina ollut Vuokkosilla agi-epikset, mutta koska koulutus ei mennyt ihan niin hyvin kuin olisin halunnut (ja koska oli kova pakkanen), jätimme Tessan kanssa menemättä. Harmikseni sitten huomasin, että nyt ei ole kummallekaan koiralle pitkään aikaan mitään epävirallisia kisoja, joihin voisi tähdätä. Ja silloin kun on joku päivämäärä, ts. kisa, niin itsellä on huomattavasti paljon enemmän motivaatioita treenata liikkeitä kotonakin, eikä vain ohjatuissa treeneissä..

Koska Etelä-Suomeenkin vihdoin saatiin kunnon pakkaset on touhuaminen koirien kanssa jäänyt vielä vähemmälle. Kenties sen takia Tessastakin taas tullut äkäisempi perheen poikia kohtaan. Retulle muristaan, jos Retu yrittää sohvalla liian lähelle ja nyt Tessalla meni pitkästä aikaa hermot Juusoonkin. Poika kun liikkuu jo näppärästi pyörien ja oli ihan huomaamatta päässyt säkkituolin luokse, jolla Tessa päivät makoilee. Nyt onkin operaationa opettaa Tessalle minne mennään jo haluaa noilta pojilta olla rauhassa. Ja samalla alusta alkaen opettaa Juusolle että sinne paikkaan ei ole menemistä..

Omaksi yllätyksekseni Retu ja Juuso tulevat loistavasti toimeen. Retu ei haittaa jos poika hieman kurottelee, ja toisin kuin Tessa Retu lähtee pois säkkituolistakin jos Juuso tulee liian lähelle. Koska Retu on vieraille edelleen ärisijä, olin ajatellut ettei Juusoakaan helposti hyväksyisi mutta Tessan kanssa olisikin alusta asti pitänyt tehdä töitä enemmän.

WP_000130-normal.jpg

Ylläolevan kuvan kaltaista tilannetta ei ole Tessan kanssa vielä tullut, kun taas Retu usein hakeutuu Juuson luokse. Toivottavasti pojat jatkavatkin rauhaisaa yhteiseloaan.

 

Koska nyt niitä tulevia kisoja ei ole, niin laitetaan Retulle tokoon tavoitteta (kun ohjatut treenitkin jatkuvat vasta maaliskuussa). Eli Retun kisakuntoon treenaamisen 1.viikon ohjelma

  • Joka päivä ennen ruuan antoa sivulle tulo treenit
  • Seuraamista kytkettynä( viereisellä kentällä)/vapaana (omalla pihalla) joka päivä

Aloitetaan nyt helpoilla, mitkä Retu jo osaa. Mutta laitetaan jo 2.viikonkin ohjema:

  • Seuraaminen vapaana (muualla kuin omalla pihalla)
  • Luoksetuloa (omalla pihalla), joka päivä

Saas nähdä uskaltaisiko sitä kevään tullen sitten virallisiinkin kisoihin, mutta katsotaan nyt miten nuo ohjatut taas menevät. 

Tessallekin pitäisi varmaan agilityyn pistää nyt vastaava ohjelma, että tulisi taas treenattuakin, mutta se vaatisi että saisi tehtyä ne esteet (ainakin kepit ja pentukeinun) tuonne pihalle..