Tänään pitkästä oli aika viettää aikaa vain koirien kanssa, kun suuntasimme Vuokkoset areenalle Kooikerhondje ry:n järjestämälle agility  ja rallytoko koulutukseen. Pitkästä aikaa olin auton ratissa jo kahdeksalta ja jo yhdeksältä aloittelimme hallilla. 

Ensin oli rallytoko ja Retun vuoro. Retu yllätti taas positiivisesti kun hallin sisälle mennessä kävi haistelemassa vierasta ihmistä. Vähän täytyi toki ääntään avata ja komentaa ihmisiä olemaan paikallaan. Suurimman metelin aiheutti kuitenkin se kun Retu jätettiin kehän laidalle kun kävimme rataa läpi. Ja kyllähän Retu osaa, jos itse vaan osaisin ja muistaisin miten eri liikkeet suoritetaan. Rallytoko voisi olla itselleni kyllä hyvä laji agilityäkin ajatellen, kun siinäkin täytyy omaa kehon käyttyä miettiä, mutta ei kuitenkaan ole niin kiire kuin agilityssä. (Ja kun nyt kotona tokon treenaamisesta on into pääsyt loppumaan, voisi vaihtelun vuoksi treenata rallytokon liikkeitä..)

Sitten koirien vaihto, Retu autoon ja Tessa agilityyn. Kouluttajan Sami Oksa (ollaan taidettu aikaisemminkin olla Tessan kanssa Samin opissa, jollain kesäpäivillä). Ratana teimme ykkösluokan koirille suunniteltua 20 esteen rataa. Radalla ei ollut meille hankalia esteitä (keinua/keppejä), mutta pitkästä aikaa oli rengas, muuri ja pituus, eipä niissä onneksi mitään ongelmia ole koskaan ollutkaan.  Tessa oli aivan intoa täynnä jo lämmiteltäessä ja pitkästä aikaa jouduin itsekin juoksemaan ja saimme toisella yrittämällä tehtyä radan loppuun asti. Ja kyllä hengästyttikin kun sai pinkoa minkä jaloistani pääsin.

Sami huomasi, että Tessa selvästi varoo etten juokse päälle (pari kertaa on tainnut radalla yhteentörmäys tullakin..) ja kun vauhtini hidastui alkoi Tessakin hidastaa. Eli  pitäisi oppia paremmin lukemaan rataa milloin odotella Tessaa ja milloin voin juosta edellekin. Ja tosiaan, Tessahan kiristi tällä kertaa tahtiaan kun juoksin edellä. Ja nyt Tessa jäi hyvin suorittamaan estettä vaikka en loppuun asti saattanutkaan (eli itse saa taas säästää jalkojaan..). Lopuksi otettii  kepit kertaalleen, Tessa sipsutti tuttuun tapaansa. Rytmistä ei ollut tietoakaan ja ohjeeksi saimmekin ettei nyt oteta täyspitkiä, eikä välttämättä edes kuuden sarjaa. Ja etupalkan ajattelin nyt laittaa Tessalle. Kotonakin voisi nyt vihdoin takapihalle keppitreenit pitää ja kun saan jonkun avuksi voin sielläkin käyttää etupalkkaa. Kepit nyt ovat ainut yksittäinen este mikä itseäni estää kisaamasta, noh pitäisi oma ohjauskin saada kuntoon.. Vaikka kyllähän Tessa kepit loppuun asti nykyään suorittaa, mutta toivottoman hitaasti.. Ja Tessan kanssa alkoi nyt operaatio huippulelun metsästys ja leikitys. Jos sillä saataisiin kanssa vauhtia treeneihin :)