Ojangon episten jälkeen odotin taas innolla tämän viikon agitreenejä, Tessa ei selvästikään.. Oman treeniryhmän ratana oli tänään 19 esteen mittainen rata, jota ei taidettu päästä kertaakaan loppuun asti ilman virheitä.. Tessan kanssa päädyin tekemään radalla loppujen lopuksi paljon valsseja, sujui selvästi paremmin kun valssissa olen itsekin enemmän liikkeessä, ja sain pidettyä oman vauhtini paremmin. Parissa kohdassa kokeilimme persjättöäkin ja pakkokäännöstä, mutta  kun oma liikkeeni hidastui/pysähtyi hidastui Tessakin..

Ratatreenin jälkeen otimme itsenäisesti puomi-putki erottelua. Alkuun Tessa taas vähän arasteli puomia, mutta kun kertaalleen juoksi sen läpi ei enää onglemia ollut (taisi sotkea sen keinuun). Vaihdellen otin puomiin ja putkeen menoa ja tulin itse siihen tulokseen että otetaan käsimerkit avuiksi niihin kohtiin joissa puomi ja putki ovat noin lähekkäin (Tessa kun joka tapauksessa seuraa niitä käsiä radallakin..). Keppejä taisimme ottaa kahdeksaan kertaan molemmilta puolilta ohjattuna. Pari kertaa Tessan kanssa täytyi ottaa vain uusiksi, muuten pujotteli hyvin. Ja lisäksi otettiin keinua yksittäin. Selvää arkailua Tessalla oli keinulla ja muutaman kerran kieltäytyi, mutta kertaakaan ei keinun alastuloa tarvinnut hidastaa, vaan Tessa sai itse ihan täysin hallitusti sen laskettua. Pikkuhiljaa..

Retun kanssa päivällä olimme puolestaan tokoilemassa. Luoksepäästävyydessä Retu malttoi istui perusasennossa eikä yrittänytkään lähteä siitä. Otimme sekä niin että kouluttaja kävi koskemassa koiraan ja niin että kouluttaja kiersi koirakot ympäri. Tämän jälkeen kontaktitreeniä, pujottelimme toisia koirakoita ja Retu hienosti piti kontaktin koko ajan kun itse kiersimme. Mutta kun oli meidän vuoromme olla paikallaa pääsi parikin koiraa Retun kanssa kuonokkain. Retu yritti kovasti karkuun, joten kiersimme sitten vielä ylimääräisen kierroksen ja toisen koiran kohdalla otin Retun perusasentoon. Muuten meni uusintakierros meiltä hyvin, mutta Retu ei suostui menemään koirakoiden ohi vain kun olin välissä.. Seuraamisessa otettiin lyhkäsiä pätkiä ja luoksetulossa oli tänään vuorossa vauhdikkaat luoksetulot (kun muistaisi kotonakin treenatessa, että valtaosa luoksetuloista pitäisi olla vauhdikkaita ja vain satunnaisesti vaatia sivulle tuloa..) Lisäksi otettiin vielä istu-maahan-seiso erottelua ja  kaukokäskyjä. Vielä Retu tarvitsee niissä vahvistamista, jos ei palkka tullut nopeasti,, tuntui Retu luulevan tehneensä väärän liikkeen ja tarjosi salamana uuden liikkeen..

Tessan agi-kisoihin ilmoittaumista harkitsen edelleen. Ensi viikolla on Porvoon agi-kisojen viimeinen ilmoittautumispäivä, eikä tässä välissä ole treenejä joissa saisi itselle vahvistusta kannattaako edes ilmoittaa.. Hyppyradalle kuitenkin vain menisimme (lentokeinun pelosta johtuen..). Kepit nyt ei mitenkään täydelliset ole (eikä varmaan koskaan tule olemaankaan Tessalla) ja vauhdista ei tiedä ennenkuin radalle mennään (riippuu päivästä). Kuitenkin Tessalla epikset aina mennyt paremmin kuin treenit, joten voisi toivoa että sama pätisi kisoihinkin. Ja olisi itselle se isoin kynnys sitten ylitetty, eikä paineitakaan "menestyksestä". Tänään tajusin että Tessalla alkaa itseasiassa ikäkin tulla kohta vastaan, jos aina vain siirrän vuodella eteenpäin kisaamista. Joulukuussa Tessa täyttää jo seitsemän, mihin se aika juokseekaan!