Mitenkähän täsäs näin kävi: Neiti rauhallinen, omantiensä kulkija ja helpommin jumiutuva  on agilitykoirana ja poika vilkas, vauhdikas ja leikikäs treenaa tokoa-tavoitteellisemmin.. Joku voisi kysyä (ja on kysynytkin) miksi koirat ovat noin valikoituneet harrastuksiinsa. Eikö pääsisi helpommalla jos Retu olisi agilityssä ja Tessa tokossa...

Ja missä välissä aika on juossut niin että kohta "pian" kisauransa aloittava agility koirani täyttäää 7-vuotta ja ikuinen pentuni on jo kolmevuotias? Tessan kanssa on nyt tullut mietittyä onko jo myöhäistä alkaa kisaamaan kun ikäkin tulee vastaan, toisaalta Tessan kanssa saisin itseltäni ainakin sen pahimman kynnyksen ja pääsisin osallistumaan agi-kisoihin koiran kanssa johon luotan. Tänä vuonna siis viimeistään täytyy Tessan kanssa virallisiin osallistua, muuten ne jäävät.. Retun kanssa puolestana heräsin siihen, että pitäisi se agility ottaa takaisin ohjelmaan tai en koskaan saa Retusta agilitykoiraa, sitä vartenhan Retu aikoinaan valikoituikin..  

----

Viime viikon hallitreeneihin otin Retunkin häiriöksi mukaan (oli muuten kevään viimeisetkin). Tessa teki rataa hienosti, vaikka Retu taisi koko ajan metelöidä kehän laidalla.. Viimeiset kaksi treenikertaa Tessalla taas ollut vauhti hieman hukassa, nyt treenasimmekin taas lyhyttä pätkää ja 35 korkuisilla rimoilla, itselle taas tavoitteeksi tehdä persjättöjä valssin sijaan. Monta kertaa tuli taas valssattua persjätön sijaan, mutta itsekin huomasin selvän eron kun sain persjätöt onnistumaan, miten Tessalla pysyi vauhti. Vinkiksi sainkin että ratana tutustumisessa Tessan kanssa kannattaa suunnitella niin että oma liike ei pysähtyisi missään välissä. Putkeltakin Tessa kannattaa ottaa melkein suulta mukaan, mutta olla kuitenkin koko ajan himpun edellä. Suurin osa lähdöistä otettiin viime viikolla ilman paikallaan oloa, jotta saisin Tessaa paremmin innostettua ja taisi toimiakin niin ihan hyvin.

Tänään Retun kanssa suuntaamma sateiseen näyttelytotutukseen, josko sitä kesäksi saisi ilmoitettua johonkin ulkonäyttelyynkin. Näyttelyitä on jo valmiiksi katsottuna, samoin Tessalle agilitykisoja. Itseasiassa Retulle tuli katsottua tokokisojakin, mutta koska luoksepäästävyys ei vielä satavarma ole, niin en vielä viitsi mihinkään ilmoittaa.. Maanantain treeneissä luoksepäästävyys meni taas hyvin, Retu istua nakotti paikoillaan, kun namia tuli suuhun. Mutta sitä edelliset meni taas haukkumiseksi... Ota tuosta pojastakin nyt selvää.