Kesäkuun ensimmäisen viikon koirat saivat nauttia hieman rauhasta ja vapaudesta kun suuntasimme kohti Pohjois-Karjalan mökkiä. Säät olisivat meitä suosineet, mutta valitettavasti mäkäräkausi oli ajoissa ja Retu parka edelleen raaputtelee itseään, vaikka maanantaina tulimme jo kotiin.. Viikon aikana Retu pääsi kerran pulikoimaan puroon ja oli onnessaan, edelleenkään käskyillä Retua ei vedestä saanut pois, mutta ei halunnut jäädä yksinkään niin lähti perään kun lähdimme pois rannasta. Selvästi jonkin verran on tullut itsesuojeluvaistoakin, kun Retu ei livistänyt enää kaivoa pidemmälle yksin ja sielläkin monta kertaa näkyi pieni koikkeri poika katselemassa eikö ketään tulekaan mukaan. Ja yhdellä komennolla tuli takaisin pihaan.

Tessa sen sijaan panosti aurongon ottoon, tyttö jälleen meni lämpöisimpiin paikkoihin makoilemaan ja lepäämään. Viikon aikana koirat eivät juurikaan taaperollemme ärisseet. Eikä poika ollut niin kiinnostunut koirista kuin kotona, taisi johtua vain siitä että mökillä oli iso pehmokoira mitä poika sai rauhassa retuuttaa, sillä nyt kotona kontataan koko ajan koirien perässä.. Retu vielä kestää hienosti, antaa pojan jopa tulla säkkituoliin viereensä, mutta Tessa haluaa pitää metrin hajuraon..

Eilen oli Tessan kanssa taas agilitytreenit ja kylläpä sain juosta. Kentälle kun kävelimme sain vetää Tessaa perässäni, mutta kun aloimme rataa tekemään en meinannut enää perässä pysyä.. Ja Tessakin hengästyi. Taisimme koko radan tehdä kolmeen kertaan ilman suurempia virheitä, toisena esteenä oli puomi-putki erottelu ja sen taisimme ottaa viiteen kertaan että pääsimme jatkamaan matkaa. Nyt sitten kouluttaja sanoi että käskysanoina puomi ja putki ovat niin lähekkäin toisiaan että senkin takia Tessa saattoi valita puomin ennemmin kuin putken.. Nyt onkin harkinnassa pitäisikö putkeen ja pussiin vaan opettaa uusi käsky (sisään), vai sotkeeko se vaan ohjaajaa.. Toisaalta nyt itsellänikin menevät puomi ja putki käskysanoina sekaisin..

Lopuksi vielä otettiin kepit ja kokeiltiin kuinka paljon Tessa niillä kestää etäisyyttä. Kovin kauas en Tessasta voinut vielä irrota (ja otimme vain puolikkailla), sivusuunnassa  kesti etäisyyden oton, mutta ei jos lähdin loittonemaan.. Juhannuksen jälkeen laitetaan kepit tuohon omaan pihaan ja alkaa teho keppitreenit Tessan kanssa.

Ainiin, eilen kentälle kävellessä meidät Tessan kanssa pysäytettiin kun lenkkeilijä tunnisti rodun. Mies kertoi että heillekin tulossa koikkeripentu nyt kesän aikana, Tessa kävi uteliaana tervehtimässä ja itse olin onnellinen että oli se paremmin käyttäytyvä koira nyt mukana. Saas nähdä sattuvatko tulemaan samaan koirakerhoon treenaamaankin kun kenttä siinä heidän lähellään ilmeisesti on. Ja ainakin toko-ryhmiin yleensä ihan hyvin on mahtunut uudetkin..