Tänään alkoi talven hallitreenit Tessan kanssa (ja Retullakin olisi nyt jatkunut pitkän tauon jälkeen). Tänä vuonna treenaamme Lotta Vuorelan Naurava Koira-hallilla ja taas tänään Tessalla oli vauhtia. Tiedä sitten onko tuo vauhti nyt pysyvä ominaisuus vai piristyikö taas treenipaikan vaihdosta. Ennen treenejä olin katsonut jo syksyn tulevia agilitykisoja, jos sitä vihdoin aloittaisi kisaamaan, ja ajattelin taas että jos treenit menevät hyvin, voisin ilmoittautua niihin ensimmäisiin kisoihin. Sopivasti 21.9 minulla on vapaa päivä ja täällä Järvenpäässä olisi lähes kävelymatkan päässä kisat, ilmoittautuminen sitten loppuukin torstaina... Siihen asti aikaa pähkäillä ilmoittaako vai ei.. Tänään Tessa aloitti treeniryhmästä, otettiin alkuun pelkät kepit, kun niiden kanssa ollut nyt ongelmaa. Tänään Tessa meni ne sitten hienosti. Ei kyllä osaa oikeaa aloitusväliä hakea ilman että näyttää mistä aloitetaan.

Osana rataa kepit meni vauhdikkaasti ja itse lähes unohdin vahtiakin että kepit suoritetaan kunnolla. Puomin kanssa sitten Tessa arpoi mennäkö vai ei. Ilmeisesti luuli sitä keinuksi, vaikka keinultakaan ei ole pitkään aikaan kieltäytynyt. Pitkälle Tessa täytyi esteille saattaa ja sen takia itsekin jouduin kunnolla juoksemaan, mutta vauhdilla meni rata. Tämän kerran kouluttaja sanoikin, että jäin turhan pitkäksi aikaa aina varmistamaan, että Tessa tekee esteen ja se hidasti selvästi meitä.

 

Soittelin viikolla Eviraankin kun Retusta ei ole kuulunut mitään. Hieman kylmäsi kun ensin sanottiin ettei ole tutkimuspyyntöä minun nimellä, heti perään onneksi sanoi että kun on Viikissä lopetettu, on saattanut jäädä sinne tutkittavaksi. Pitkän jonotuksen jälkeen sain Viikistä ajanvarauksesta sitten tiedon, että siellä tutkitaan, mutta on vielä kesken. Ja sanoi että heillä lausuntoaika on yleensä 2-3kk:ta. Eli odottelu jatkuu. Retun uurnahan tuli meille jo edellisen kirjoituksen aikoihin, ei ollut uurna ihan yhtä hyvä näköinen kuin Viikissä kuvassa. Tai sitten en katsonut niin tarkasti kuvaa..