Tänään suuntasimme Tessan kanssa eläinlääkäriin senioritarkastukseen, yli tunti siellä sitten menikin aikaa kaikkinensa. En muistanutkaan miten paljon Tessa eläinlääkäriä jännittää, kamala vapina ilmoittautumisesta asti ja pysytteli sohvien alla piilossa. Tutkimuspöydältäkin yritti aina tilaisuuden tullen kavuta syliini, ilkeä mamma palautti takaisin kaikki tassut pöydälle.

Noin yleisesti Tessalla kaikki kunnossa, kulmahampaissa vähän hammaskiveä (ollut kyllä aina, mutta nytkään ei ehdottanut hammaskiven poistoa lääkärissä vaikka sanoin ettei ole kotikonstein lähtenyt, eipä sitä kyllä paljoa olekaan). Silmät, korvat, rauhaset ja nisät kunnossa. Myös raajojen liikkuminen katsottiin; Tessalla etukroppa hieman jumissa (niska ja hartialihakset molemmin puolin), onneksi juuri tänään varasinkin Tessalle hierojan puolentoista viikon päähän. Ja samalla ratkesi että nyt ei osallistuta tammikuussa agility kisoihin, kun ainoa vapaa viikonloppu olisi ollut juuri 17.-18.1.. Tessalta otettiin myös kolmeen putkeen verta, mahdollisimman laajat pyysin ja samalla otettiin borrelia-vasta-aine testi (sen tuloksen soittavat sitten myöhemmin).

Muissa verikokeissa ei mitään hälyyttävää; fosfori arvo hieman ala-kanttiin ollen 0,57mmlo/L (kolme vuotta sitten ollut 1,07), ALKP (maksa-arvo) kanssa hieman alakanttiin ollen 20U/L (viimeksikin jokin maksa-arvo oli reippaasti ala-kanttiin), samoin punasolu-arvo (MCHC) himpun alakanttiin  ja valkosolut sekä monosyytit hieman reippaammin alakanttiin. Sanoi että nuo valkosolu arvot voivat olla noin alhaiset jos on ollut jokin bakteeritulehdus ja nyt on parantunut siitä (eipä ole meidän tietääkseen ollut, vaan mistäs sitä loppujen lopuksi tietää..). Täytyihän sitä sitten katsoa Katiskan sivuilta matalista valkosoluarvoista, matalat arvot voisi selittyä hyvällä kunnolla tai akuutilla virustulehduksella. Näistä nyt olen hieman ymmälläni, sillä Tessa on oma itsensä; sisällä lepäilee ja ulkona riekkuu, mutta en kyllä allekirjoittaisi että on mitenkään loistavassa fyysisessä kunnossa.. Ainiin, ja olihan tyttö laihtunut! Kaksi vuotta sitten paino ollut 11kg, nyt 8,8 eli Tessan tavoitteessa.

DSC_0282.jpg

 

Hyvää alkanutta vuotta 2015 kaikille!